Posljednjih nekoliko noći ljeto je malo posustalo, barem kada su minimalne temperature zraka u pitanju. Primjerice, jučer su se u dijelovima Zagore temperature zraka približile prohladnih 10°C, a za sredinu srpnja iznimno hladnih 12,9°C izmjereno je u istočnim splitskih predgrađima.

Na kraju aktualnog tjedna brojna se zbivanja događaju na otvorenom i mnogi se pitaju kakvo nas vrijeme čeka danas i u dane vikenda.

Petak će biti djelomično sunčan i u većini krajeva suh. Još je u noći ponegdje moguća koja kap kiše na moru, a kasno popodne slabi pljuskovi mogući su ponegdje u Zagori, većinom uz granicu s BiH. Nakon noćnog burina, danju će puhati slab maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka od 12 do 16°C u Zagori, od 17 do 22°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature od 24 do 29°C.

Nešto promjenjivije će biti u subotu. Bit će promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Od jutra na sjeveru Dalmaciji povremeno kiša ili pljuskovi, popodne će se proširiti na srednju i južnu Dalmaciju. Dok će ponegdje oborine izostati, drugdje je moguće prolazno jače nevrijeme. Noću burin, danju vjetar južnih smjerova, za vrijeme neverina može biti jakih udara vjetra sjevernih smjerova. Navečer slaba do umjerena bura i posvuda suho. Bit će malo svježije s najvišim dnevnim temperaturama od 22 do 27°C.

Pretežno sunčano i suho bit će u nedjelju. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana, na moru i podno obalnog gorja može imati jake do vrlo jake udare. Danju malo toplije u odnosu na subotu.

Niti novi tjedan ne donosi povratak pravog ljeta, o čemu ćete opširnije moći pročitati u ponedjeljak na našem portalu.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime