Saborski zastupnik Ivan Pernar je na svom Facebook profilu objavio pismo jedne majke čiji je 19-godišnji sin otišao u Irsku u potrazi za poslom. Objavu prenosimo u cijelosti.

– Dobro jutro !
Javlja vam se jedna majka koja je prije godinu dana otpratila svog sina jedinca sa navršenih 20 godina sa zagrebačkog aerodroma u Dublin.Sa torbom punom uspomena i čiste robe, osobnom u ruci, nedavno tek izašao iz srednje škole, golobradi dečko koji je jedva dočekao da otvori vrata doma i vikne -majko doma sam.

Pratiš ga na avion, oboje stiščete zube očiju punih suza, uspomena, ljubavi i sada izgubljenih nadanja da će biti uvijek tu negdje, pogledi ti se susreću i nijemo govore sve ono što razum zna. Ne puštas suzu zbog njega jer te mrve hrabrosti koje ima rasule bi se ko biseri po podu….vidio je previse majčinih suza….

A onda u onom restoranu na katu gledaŠ kako avion polijeće i sav tvoj život, tvoja duša i ljubav odlazi, oslonjena rukama na staklo zeliš ga pomilovati po obrazu, zatvoriš oči da osjetiš njegov miris, osluškujes smijeh koji je zamro u tišini praznog doma u koji se vraćaš.
Pa pobogu zašto????

Njega nisu zanimali ni partizani ni ustaše, ni fontane, ni afere, zanimao ga posao, topli dom i siguran zagrljaj.

Obecali su nam Švicarsku, napravili je ali sebi, obećali radna mjesta našoj djeci ali uhljebljuju svoju i svojih prijatelja…..nisu vidjeli more tuge na autobusnim stanicama, aerodromima, nisu vidjeli bol rastanka, suze majki i očeva koje sinovi nisu nikada vidjeli da plaču.
E pa Vlado moja, baš vam hvala što ste mi uzeli jedinca. Mrziti nije ljudski ali ja vas mrzim iz dna duše, mrzim vas i zbog toga sto sam juče vozila još jedno mlado biće sa putnom torbom i uspomenama na avion za Dublin….mrzim vas !!!

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/pernari/posts/1960538274271946″ bottom=”30″]


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0