Potencijalni SDP-ov kandidat za gradonačelnika: “Prelazak Vice Mihanovića u ‘ilegalu’ pokazuje kakva je prava priroda HDZ-a i trgovačke koalicije”

- Vice Mihanović nije ušao u Gradsko vijeće na mjesto svog prethodnika koji je na vijećničko mjesto dao ostavku, kako bi izbornu kampanju dočekao politički “čist“ od blata koje su godinama proizvodili Petar Škorić, Željko Kerum i Andro Krstulović Opara - ističe Stipić


Tonći Stipić, član Gradskog odbora SDP-a Split i potencijalni kandidat za splitskog gradonačelnika, komentirao je aktualne odnose HDZ-a i HGS-a u Splitu, ali i novoizabranog šefa splitskog HDZ-a Vicu Mihanovića.


Njegovo priopćenje možete pročitati u nastavku:

“Koliko je splitska vladajuća koalicija HDZ – Kerum spala na niske grane, pokazuje i to što se koalicijski odnosi sada u potpunosti konzumiraju u tajnosti.

Ni HDZ ni HGS ne žele da ih se povezuje s vlasti koja je Splitu donijela i još uvijek donosi propast. Prvi je u “ilegalu“, nakon nekoliko teatralnih ukazivanja na Gradskom vijeću, otišao Željko Kerum, poznat po doktrini “vladajuće oporbe“ koja funkcionira po principu “palac doli – ruke gori“.

Odmah na početku svog mandata u ilegalu je otišao i predsjednik splitskog HDZ-a Vice Mihanović, kako bi se i on odmaknuo od, po političku reputaciju, toksičnog djelovanja odavno posrnule gradske vlasti koju još uvijek vodi gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Naime, Vice Mihanović nije ušao u Gradsko vijeće na mjesto svog prethodnika koji je na vijećničko mjesto dao ostavku, kako bi izbornu kampanju dočekao politički “čist“ od blata koje su godinama proizvodili Petar Škorić, Željko Kerum i Andro Krstulović Opara. Tako se Vice Mihanović naizgled distancira od svog prethodnika, bez da se ijednom riječju bar ogradi od svega lošeg što je Splitu donijela trgovačka koalicija.

Međutim, pravi problem za Split nije samo trenutna kompozicija vladajuće koalicije, već HDZ kao takav, zajedno sa Željkom Kerumom i naizgled nezavisnim kandidatima. Zbog toga što su se “tikve sadile“ s HDZ-om, vidimo kakvi su se Split i Hrvatska zbog toga budili.

Prelazak Vice Mihanovića u “ilegalu“ još jednom je pokazao kakva je ustvari prava priroda HDZ-a i vladajuće trgovačke koalicije. HDZ-u i svim njegovim formalnim i neformalnim partnerima mjesto je u oporbi!” – poručio je SDP-ovac.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
1
Hagić
1
Hmmm
4
Plač
1
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime