Županijski stožer civilne zaštite zatražio je ponovno testiranje 80-godišnje štićenice Doma za starije i nemoćne osobe Cvjetni dom nakon što su svi rezultati testova korisnika i zaposlenika te ustanove bili negativni na koronavirus, doznaje se od načelnika stožera Nikole Blaževića.

Informaciju da je 80-godišnja korisnica Cvjetnog doma pozitivna na koronavirus objavio je županijski Stožer civilne zaštite 13. svibnja, a nakon tog dana testirani su svi štićenici doma, zaposlenici te uredsko osoblje.

Svi su njihovi testovi bili negativni na Covid-19, stoga još nije jasno kako se zarazila 80-godišnja žena te postoji mogućnost da je njezin test bio lažno pozitivan ili da je u laboratoriju došlo do greške, javlja ŠibenikIN.

– Mi još nemamo informaciju kako se točno ta štićenica zarazila. Postoje različita nagađanja, ali ništa nije potvrđeno. Ovo je stvarno jedinstven slučaj te smo tražili da se test dotične štićenice ponovi jer možda postoji mogućnost da je test pokazao krivo i to bi stvarno bila super vijest – kazao je načelnik županijskog Stožera Nikola Blažević.

Od ravnatelja Cvjetnog Doma Tomislava Ninića doznaje se da je tijekom proteklog vikenda dodatno testirano 60 većinom polupokretnih korisnika te da su rezultati svih testova bili negativni.

– Od tog prvog slučaja testirali smo sve korisnike, a naši zaposlenici, njih 120 testirani su po tri puta dok je uredsko osoblje testirano dvaput. Baš su svima rezultati negativni tako da je cijeli ovaj slučaj stvarno veliko iznenađenje. Od samog početka strogo smo se držali svih protuepidemijskih mjera, a briseve štićenika slali smo na testiranje čim bi imali temperaturu višu od 37 – kazao je Ninić za ŠibenikIN..

Informaciju da postoji mogućnost pogrešnog rezultata testa 80-godišnje štićenice Cvjetnog doma, Ninić nije htio komentirati.

– Prema onome što znam, ona nije ponovno testirana, još je uvijek u šibenskoj bolnici i stanje joj je stabilno. Daj Bože da je neka zamjena, ali ja to stvarno ne znam – zaključio je ravnatelj Cvjetnog doma Tomislav Ninić.

Inače, posjeti su u Cvjetnom domu još uvijek zabranjeni i tako će ostati još najmanje nekoliko dana, a obitelj i prijatelji u posjet će moći kad epidemiolozi za to dadu zeleno svjetlo.

 

 

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime