POSLJEDNJI TJEDNI NEPOVEZANOSTI HRVATSKE Dolaskom broda iz Kine počelo sastavljanje posljednjih dijelova konstrukcije Pelješkog mosta

[FOTO + VIDEO] Nastave li se radovi ovim tempom moglo bi se dogoditi da most bude dovršen do kraja godine. Čelična konstrukcija trebala bi biti montirana već tijekom kolovoza

Brod “Development Way” iz Kine u utorak je dostavio posljednje dijelove konstrukcije Pelješkog mosta. Dosad je postavljeno 1.800 metara, što je 75 posto ukupne dužine mosta, a brodom su pristigla preostala 24 segmenta čelične rasponske konstrukcije mosta.


Iako je uplovljavanje broda bilo planirano za ponedjeljak, došlo je do kašnjenja od dva dana. Tako je projekt koji jug Hrvatske sanja godinama i desetljećima još jedan značajan korak bliže svojoj realizaciji. Ukupna vrijednost investicije je 526 milijuna eura.

Nastave li se radovi ovim tempom moglo bi se dogoditi da most bude dovršen do kraja godine. Čelična konstrukcija trebala bi biti montirana već tijekom kolovoza. Preostaju ugradnje instalacija, odvodnje, elektroinstalacija, rasvjete mosta, opreme, odbojnih ograda, zaštitnih ograda od vjetra, popravak antikorozivne zaštite, postavljanje hidroizolacije i asfaltnog sloja.

Službeno otvaranje mosta predviđeno je za ožujak 2022. Kako su jučer izgledali most i radovi, pogledajte u foto galeriji.


Moja reakcija na članak je...
Vau
28
Haha
0
Hagić
2
Hmmm
2
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime