Uslijed orkanskih naleta bure u ponedjeljak ujutro popucali su konopi na brodu-platformi u pulskom brodogradilištu Uljanik, koja se potom otkačila i nošena burom naletila i ozbiljno oštetila još jedan manji brod te mul u luci, no nije bilo ozlijeđenih osoba.

Oko 10 sati reful bure otrgnuo platformu-brod vezanu u Uljaniku kod Direkcije te je odnio prema brodogradilištu Tehnomont. Nakon što se otkačio zahvatio je i Brodospasov brod koji je djelomično potopljen. Prema informacijama čitatelja nafta se razlila po moru. Štete će zasigurno biti velike.

Nešto kasnije je srušena i cijela hala na Uljanikovom Otoku, a navodno, se zapalio acetilen u njoj pa i vatrogasci imaju posla, iPress.

– Danas tijekom jutarnjih sati uslijed orkanskih naleta bure popucali su privezi na gradnji 520 te se brod približio i u konačnici udario u jedno veće plovilo i sam mol unutar luke Pula. Brod je zaustavljen i osiguran, radnici i posada iskrcani te se radi na utvrđenju stanja i okolnosti. S obzirom na udare bure i visinu nogu platforme, materijalna šteta je ozbiljna, no manja od one kakva je mogla biti s obzirom na jačinu naleta bure. Uslijed izrazito jakih naleta bure, srušila se i mala montažna hala na navozu 2 na Otoku. Sve interventne službe Uljanika reagirale su pravovremeno u oba incidenta te nema ozlijeđenih. O daljnjim zbivanjima izvještavat ćemo Vas tijekom dana, poručuju iz Uljanik Grupe.

No, u policiji su potvrdili da imaju puno dojava o granama, stablima, kontejnerima, tablama… koje padaju po prometnicama, ulicama i parkiralištima. Poteškoće u prometu se brzo rješavaju, a do sada nema informacija o većim štetama, kažu u PU istarskoj.

Ukoliko ste na cestama pripazite! Na Premanturskoj cesti, kod skretanja za Vinkuran, smo zatekli vrijedne radnike medulinskog komunalca kako uklanjaju stablo koje je palo na prometnicu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0