Uslijed orkanskih naleta bure u ponedjeljak ujutro popucali su konopi na brodu-platformi u pulskom brodogradilištu Uljanik, koja se potom otkačila i nošena burom naletila i ozbiljno oštetila još jedan manji brod te mul u luci, no nije bilo ozlijeđenih osoba.

Oko 10 sati reful bure otrgnuo platformu-brod vezanu u Uljaniku kod Direkcije te je odnio prema brodogradilištu Tehnomont. Nakon što se otkačio zahvatio je i Brodospasov brod koji je djelomično potopljen. Prema informacijama čitatelja nafta se razlila po moru. Štete će zasigurno biti velike.

Nešto kasnije je srušena i cijela hala na Uljanikovom Otoku, a navodno, se zapalio acetilen u njoj pa i vatrogasci imaju posla, iPress.

– Danas tijekom jutarnjih sati uslijed orkanskih naleta bure popucali su privezi na gradnji 520 te se brod približio i u konačnici udario u jedno veće plovilo i sam mol unutar luke Pula. Brod je zaustavljen i osiguran, radnici i posada iskrcani te se radi na utvrđenju stanja i okolnosti. S obzirom na udare bure i visinu nogu platforme, materijalna šteta je ozbiljna, no manja od one kakva je mogla biti s obzirom na jačinu naleta bure. Uslijed izrazito jakih naleta bure, srušila se i mala montažna hala na navozu 2 na Otoku. Sve interventne službe Uljanika reagirale su pravovremeno u oba incidenta te nema ozlijeđenih. O daljnjim zbivanjima izvještavat ćemo Vas tijekom dana, poručuju iz Uljanik Grupe.

No, u policiji su potvrdili da imaju puno dojava o granama, stablima, kontejnerima, tablama… koje padaju po prometnicama, ulicama i parkiralištima. Poteškoće u prometu se brzo rješavaju, a do sada nema informacija o većim štetama, kažu u PU istarskoj.

Ukoliko ste na cestama pripazite! Na Premanturskoj cesti, kod skretanja za Vinkuran, smo zatekli vrijedne radnike medulinskog komunalca kako uklanjaju stablo koje je palo na prometnicu.