“Jučer je PU splitsko-dalmatinska poslala Gradu Splitu pozitivno mišljenje o prijedlogu izmjene zaključka kojim se regulira promet na Marjanu.

Drugim riječima, kada Grad Split zaprimi pozitivno mišljenje PU SD, preostao je samo potpis odgovorne osobe!” – objavili su u utorak navečer iz Društva Marjan.

Prebrza vožnja automobila koja ugrožava pješake na Marjanu postala je svakodnevica, a zbog sve veće opasnosti, Društvo Marjan početkom ovog mjeseca organiziralo je prosvjednu vožnju biciklista od Instituta do Bena.

Nova prometna regulacija trebala bi stupiti na snagu nakon objave u Službenom glasniku, a s njom bi i privremene propusnice trebale otići u povijest.

– Treba stati neredu na kraj! To moram reći jasno i glasno, kao i to da potpuna zabrana prometovanja Marjanom nije moguća – tamo ima vlasnika nekretnina, zaposlenih, njima treba biti omogućen prolazak, a posebno osobama s invaliditetom. No, treba se znati točan i vrlo ograničen broj dozvola koje su izdane – kazao je prije mjesec dana splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Sudeći prema mišljenju policije, prosvjed od 1. kolovoza dao je rezultate…Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime