Podijelite

Kako smo u subotu izvijestili, na Žnjanu je opet gorjelo, a ovoga puta vatra je gutala borove svega nekoliko metara od prvih zgrada. Za vrijeme ovog požara nagorio je jedan osobni automobil, a u potpunosti je izgorio plastični kontejner za odlaganje papira.

Na temu učestalih požara na Žnjanu oglasio se splitski gradski vijećnik Ante Bradarić Šljujo.

“U kotaru Žnjan u posljednjih 18 mjeseci dogodilo se preko 80 požara, a srećom i brzom intervencijom stanovnika i vatrogasaca izbjegnuta je veća materijalna šteta. Neki od tih požara ugrozili su više nego ozbiljno hotel ˝Zagreb˝, starački dom Afrodita i stambene zgrade na Žnjanu. Smatram da na plaži Žnjan ne postoji adekvatna hidrantska mreža, a treba uzeti u obzir kako se na plaži nalaze ugostiteljski objekti (plinske boce, elektroinstalacija) te svakodnevno se nalazi pa i do 1000 automobila.

Hidrantska mreža je skup cjevovoda, uređaja i opreme kojima se voda od sigurnog izvora dovodi do štićenih prostora i građevina. Pisano ću se obratiti kao vijećnik s ovim problemom kotara, ovim putem pozivam građane da ukažu mi na dodatne specifične probleme s hidrantskom mrežom na području Žnjana. Nužno je proširiti hidrantu mrežu na području cijelog prostora plaže Žnjan kako bi se spriječile moguće katastrofe po ljude i potencijalne velike materijalne štete” – ističe MOST-ov vijećnik.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime