Nacionalni park Krka, osnovan 24. siječnja 1985. godine, za svoj 34. rođendan u subotu i nedjelju darovao je besplatan vikend ulaz svim posjetiteljima.

Podsjetimo, Krka je sedmi nacionalni park u Hrvatskoj poznat po velikom broju jezera i slapova. Nacionalni park je lociran u središnjoj Dalmaciji nizvodno od Miljevaca, a samo par kilometara sjeveroistočno od grada Šibenika.

Obuhvaća područje uz rijeku Krku koja izvire u podnožju planine Dinare kod Knina, teče kroz kanjon dug 75 km, protječe kroz Prokljansko jezero, te utječe u Šibenski zaljev. Prostire se na 109 kvadratnih kilometara, od kojih 25,6 kvadratnih kilometara čini vodena površina.

Rijeka Krka danas ima sedam sedrenih slapova i njezine ljepote predstavljaju prirodni krški fenomen, koji se preporučuje posjetiti u proljeće i ljeti jer je tada u punom sjaju, a možete se i osvježiti u čistoj vodi.

Među brojnim posjetiteljima koji su imali odlično vrijeme za odličan izlet bile su i Ivana Perković i Vesna Škvorc, koje su za Dalmacija Danas fotografirale jedan od najljepših nacionalnih parkova.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime