Pogledajte kako izgleda SPINIT inkubator u Splitu i čemu je namijenjen

Spinit mladim start up tvrtkama osigurava okruženje u kojem mogu razvijati svoje ideje te uz mentorstvo dovesti ideju do konačnog proizvoda ili izlaska na tržište. 


Povodom objave Javnog poziva za zakup uredskih prostorija u inkubatoru za nove tehnologije SPINIT koji je otvoren do popunjavanja kapaciteta, razgovarali smo s prof.dr.sc. Svenom Gotovcem o tome što je točno Spinit inkubator i kome je namijenjen.


“Spinit inkubator je centar Sveučilišta u Splitu koji je namijenjen tvrtkama mlađim od 36 mjeseci, ali i pojedincima s dobrom poslovnom idejom”, sažeto je objasnio direktor Tehnološkog parka Split Sven Gotovac.

Spinit mladim start up tvrtkama osigurava okruženje u kojem mogu razvijati svoje ideje te uz mentorstvo dovesti ideju do konačnog proizvoda ili izlaska na tržište.

Team ljudi ili pojedinac u trenutku pristupanja inkubatoru ne mora imati pravno osnovanu firmu, ali potpisom ugovora se obavezuje da će to učiniti, osnovati j.d.o. ili d.o.o.

Ideja inkubatora je da se pojedinci i team-ovi koji pristupe inkubatoru umreže, dijele ideje, surađuju te stvaraju neke nove proizvode ili poslovne koncepte.

Formalne uvjete za pristup inkubatoru možete pronaći na stranicama Tehnološkog parka.Kako bi poduzetnicima u povojima omogućili potreban vjetar u leđa Sveučilište u Splitu je danas objavilo natječaj za odjelu bespovratnih sredstava – potpora za poticanje start-up poduzetništva u sklopu Programa inkubacije i edukacije za razvoj poduzetništva i start-upa visokotehnoloških industrija. Navedene potpore dodjeljuju se za sufinanciranje troška korištenja usluga Inkubatora za nove tehnologije SPINIT u sklopu objekta UNIST Tehnološki park d.o.o.

Poslovni plan“Pojedinci ili team-ovi moraju priložiti poslovni plan prilikom apliciranja za pristup Spinit inkubatoru kako bi se taj plan evaluirao odnosno kako bismo utvrdili koliko su te ideje realne i održive, a tijekom same inkubacije vraćat ćemo se tom poslovnom planu da bismo tvrtkama pomogli utvrditi kreću li se u željenom smjeru i trebaju li što mijenjati.
Poslovni plan je bitan zbog tržišne opravdanosti”, navodi prof. dr.sc. Gotovac.

Naplata

Umjesto da naplaćujemo najam poslovnih prostora, iznos od 3.000 kn + PDV mjesečno nazivamo članarinom u inkubatoru iz jednostavnog razloga što svi članovi osim prostora ureda imaju mogućnost koristiti konferencijsku dvoranu, co-working prostor, salu za sastanke, prostor za odmor, teretanu, a u iznos su uključeni svi troškovi hladnog pogona: struja, voda, čišćenje, Internet.

Sufinanciranje

U najavi je natječaj sufinanciranja najamnina od strane Sveučilišta u Splitu-  Gotovac sugerira financijsku injekciju koja će omogućiti mnogima ulazak u inkubaciju.

Koliko traje inkubacija? 

Poduzeća kod nas mogu ostati do svoje treće godine starosti, ali u pravilu, ukoliko imaju dobar projekt ili proizvod, nas- Spinit inkubator, prerastu već nakon godinu dana.

Uvjetujete li pri potpisu ugovora trajanje istog? 

Ugovor se potpisuje do 3 godine, ali može biti potpisan na bilo koji period unutar te tri godine

Koja je dodana vrijednost korisnicima osim atraktivnog prostora za baždarenje ideja? 

“Sustav mentorstva i podrške, seminari iz raznih područja pa čak i naprednih tehnologija koje su korisnicima od interesa. U planu nam je dovesti svjetske stručnjake koji će držati ta predavanja, naravno ukoliko nam situacija dozvoli predavanja će biti otvorena i za sve zainteresirane, a ne samo korisnike”, obrazlaže prof.dr.sc Sven Gotovac benefite Spinit inkubatora.

Svi zainteresirani više informacija o Tehnološkom parku i Spinit inkubatoru mogu pronaći na web stranici.

Također donosimo link javnog poziva za zakup uredskih prostorija u inkubatoru za nove tehnologije SPINIT.

A natječaj Sveučilišta u Splitu za dodjelu bespovratnih sredstava – potpora za poticanje start-up poduzetništva u sklopu Programa inkubacije i edukacije za razvoj poduzetništva i start-upa visokotehnoloških industrija možete pronaći ovdje.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime