Pod kojim uvjetima studenti mogu dobiti propusnice?

Zabrana napuštanja županija, studentima koji studiraju izvan mjesta stanovanja, a u kojima mnogi od njih i rade, donijela je mnoga pitanja. Ponajprije ono pod kojim sve uvjetima i oni mogu dobiti propusnice


Tomislav studira agronomiju, a velik dio radnog vremena provodi na terenu. Propusnicu je dobio bez problema.


– Poslao sam preko e-građani zahtjev za propusnicu, te su mi je odobrili s obzirom da tako financiram svoj studij, a vrijeme želim provesti s obitelji – rekao je student Agronomskog fakulteta u Zagrebu Tomislav Jerković, Imotski.

Neki su otišli ranije kako bi bili s obitelji.

– Nisam tražio još propusnicu jer čekam da se to sve još malo uhoda. Poslodavac mi je rekao da će napisati preporuku uz moju zamolbu kako bih lakše dobio propusnicu – kazao je student Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu Dominik Karčić, Mali Lošinj.

Poslodavac mora jamčiti da je posao koji student za njega obavlja veoma važan. Na propusnice se, kažu, čeka i nekoliko dana.

– Konstantno šaljemo upite. Poslali smo upit i Vladi i uredu i Stožeru odmah isti dan kad je izašla ta mjera, kako će se točno odrediti – naglasio je Josip Periša, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu.

Mnogi od njih moraju se vratiti na praktičnu nastavu u mjesto studiranja prije isteka zabrane kretanja među županijama. Periša je kazao kako nemaju jasne informacije kako postupati kada se radi o nastavi ili kada se radi o poslu.

– Mi imamo praktičnu nastavu, koja primjerice na FSB-u kreće 4. siječnja i želimo potvrdu da će svaki student dobiti propusnicu da može prisustvovati nastavi – istaknuo je Periša.

Ravnateljstvo Civilne zaštite na upit HTV-ove novinarke nije odgovorilo koliko su e-propusnica izdali za studente, niti što je sa studentima koji bi se trebali vratiti prije 8. siječnja u mjesto studiranja.

– Zbog velikog broja zaprimljenih zahtjeva ne raspolažemo traženim podacima – odgovorili su iz Stožera civilne zaštite.

Iako je već prvog dana zaprimljeno više od 100.000 zahtjeva za e-propusnicu, od kojih su brojni odbijeni, studenti se nadaju da će odgovore na svoja pitanja dobiti što prije.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime