U povodu blagdana svetog Vlahe i Dana Grada u nedjelju je na svečanoj sjednici dubrovačkoga Gradskog vijeća predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao kako je u Dubrovniku ostvarena sinergija ambicije Grada i Vlade RH u operativnoj i projektnoj suradnji, ponajprije u korištenju sredstava Europske unije.

– Ono što je nekad značila sloboda, danas znači pametno pozicioniranje u novim okolnostima, u kojima ćete znati upravljati glavnim resursom turizmom, smanjenjem nezaposlenosti i rastom zaposlenosti, a vodeći i računa o onima koji su najviše dali za tu slobodu, hrvatskim braniteljima – rekao je Plenković na svečanoj sjednici u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku.

Istaknuo je kako je sve to motiv za zajednički daljnji rad, prije svega na završetku projekta Pelješkog mosta.

– To nije samo prometni, već i europski i državnički projekt ove generacije, koji će ostati s nama zauvijek – rekao je premijer Plenković.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković u govoru je naglasio kako Dubrovnik i u 2020. godini ima rekordan proračun, ali da se pogrešno u Hrvatskoj smatra da je grad izobilja.

– Kao da smo hrvatski El Dorado pa nam se često zbrajaju grijesi koji niti nisu naši. Ni rekordan proračun nije dostatan za sve što treba kako bismo izjednačili kvalitetu života u svim dijelovima grada – istaknuo je Franković te naveo ulaganja u stambeno zbrinjavanje, obrazovanje, školstvo te sportsku infrastrukturu.

Govore su održali i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Branko Bačić te dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

Nagrada Grada Dubrovnika za životno djelo pripala je predsjedniku Jedriličarskog kluba Orsan i dugogodišnjem sportskom djelatniku Marinku Mikulandri te postumno fotoreporteru pok. Milu Kovaču, dok su Nagradu Grada Dubrovnika za 2019. godinu dobili novinar i predsjednik Društva dubrovačkih pisaca Boris Njavro, dopredsjednik VK Jug AO Željan Konsuo, odvjetnik iz Milana te veliki prijatelj Dubrovnika i Hrvatske Cristiano Pambianchi, novinar Mario Bukvić, kao i Pomorski odjel Sveučilišta u Dubrovniku.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime