Udruga Volim Omiš i Ivan Barišić, vijećnik Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije, danas u 16 sati na Vrulji organizirali su mirni “piknik-prosvjed” zbog devastacije koja se godinama događa u toj uvali.

Na putu prema uvali podignuli su šatore i tako pokazali kako se lako može spriječiti devastacija.

– Postavili smo šatore kako bi pokazali da se daljnja devastacija i sadašnja bespravna gradnja može jednostavno zaustaviti postavljanjem rampe ili nekih betonskih blokova koji će spriječiti mehanizaciju da se spusti do uvale – kazao je vijećnik Barišić.

Podsjetimo, u pozivu “Podižemo šatore do daljnjega!” Barišić je pozvao da spriječimo sadašnju bespravnu gradnju i devastaciju prirode.

“Imamo PIK na piknik bespravnim putem od Jadranske magistrale do našeg bisera, uvale Vruja. Pozivam vas svojim imenom i prezimenom, pozivam vas kao nezavisni vijećnik Splitsko-dalmatinske županije da zaustavimo devastiranje uvale Vrulje.

Ne mogu, neću, a nemojte ni vi gledati Stipu Latkovića kako uzima NAŠE! Drži u “šaci” HDZ Grada Splita i SD županije. Presušilo mu je vrelo novca pa uzima naše vrelo. Gradi, ograđuje, ruši i devastira. Ne mogu/ne žele mu ništa na račun bivših mutnih suradnji. Ali ne dajmo da te mutne vode zamute Vruju.Želim reći glasno NE barbarima 21. stoljeća! Barbare blokirati, deložirati, kazniti, a Vruju vratiti u prirodno stanje!! Objavio sam rat dvoglavoj nemani (HDZ/SDP) još 2013. U ratu, odsjeći put opskrbe jest put ka pobjedi.

P.S. Argument podizanju šatora u šumi na kojoj su izmislili “put” jest sprječavanje prolaska mehanizacije”, poručio je Barišić u pozivu na današnji prosvjed.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime