Jučer u popodnevnim satima u dijelu naselja Koprivno zvanom Nazlići došlo je do pojave pijavice koja je uzrokovala materijalnu štetu, srećom bez ozlijeđenih osoba.

Olujni oblak bio je vidljiv na satelitskoj snimci naoblake (Vrijeme & radar)

“Dana 18. kolovoza u 17:51 sati zaprimljena je dojava o pijavici koja je prošla kroz zaselak Nazlići (Koprivno, Općina Dugopolje). Oštećeni su krovovi na šest obiteljskih kuća te je srušeno nekoliko stabala. Na mjestu događaja bili su vatrogasci koji su radili na sanaciji i policijski službenici. Prema trenutno dostupnim informacijama, nije bilo drugih većih problema na području županije osim nekoliko kratkotrajnih prekida u opskrbi električnom energijom na nekoliko lokacija” – priopćili su iz Stožera civilne zaštite.

Načelnik Općine Dugopolje Perica Bosančić za Dalmacija Danas je rekao da su općinske službe odmah po nevremenu izišle na teren te pristupile uklanjanju posljedica nevremena.

– Poduzet će se i daljnje aktivnosti pomoći pogođenim stanovnicima Nazlića – kazao nam je Bosančić. Cijelu večer posljedice nevremena su uklanjali vatrogasci DVD-a Dugopolje.

Podsjetimo, silovito nevrijeme između 17 i 17:30 jučer je pogodilo Zamosorje. Obilna kiša pala je na području cijelog Dugopolja, a bilo je i tuče. Nevrijeme se potom preko Mosora premjestilo nad Žrnovnicu.

Nevrijeme s tučom kasnije je pogodilo područje Zagvozda.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime