Današnja sjednica Županijske skupštine započela je odavanjem počasti preminulom bivšem županu Gordanu Baraki, a vijećnička pitanja aktualnog sata, po dobrom starom običaju, začinio je Stipe Petrina koji za županiju kazao da je u raljama organiziranog kriminala, a izjavio je i da “koncesije u ovoj županiji služe za mito, pranje novca i financiranje bijeloga i cigara koje koštaju 560 kuna”.

– Dujiću osvrnut ću se na ova izlaganja, rekli ste da u nogometnom klubu Šibenika nema ništa ispod žita, a dokaz tome je spis u Policijskoj upravi šibensko kninskoj koji se drži u ladicama otkad je župan bio načelnik policije. Tada je na jasno pitanje na policijskom kolegiju o tome kako napreduje istraga u vezi kriminala i crnih fondova u nogometom klubu i Poliplastici odgovor inspektora bio je da svi putovi vode prema vama – kazao je Petrina aludirajući na župana Gorana Pauka, koji je na to odgovorio “a onda je ušao Stanley Kubrick”, javlja ŠibenikIN.

– Kolega Lasan vaša pitanja su sva na mjestu, koncesije u ovoj županiji služe za mito, pranje novca i financiranje bijeloga i cigara koje koštaju 560 kuna. Model Vodica nije ništa novo, model Primoštena je isti, svi su bili umiješani, a ja sam osobno dao mito. Općinska firma daje koncesije za ono što je lučko područje, i to je dano mito od 30.000 eura. Zato se i raskidaju koncesije, jer su koncesionari odbili su davali mito. Ova županija je u raljama organiziranog kriminala i svi su povezani. Općinsko državno odvjetništvo šuti jer se tamo napreduje koliko se kriminala prikriva, a ne sankcionira, isto kao u policijskoj upravi. Nije problem što netko daje donacije nego tko daje i odakle daje – kazao je Petrina s govornice.

U raspravu se uključio predsjednik skupštine Nediljko Dujić koji je Petrinu pitao zašto Primošten s javnim novcem iz proračuna financira ŽKK Šibenik, nadovezavši se na raspravu oko financiranja HNK Šibenik, što je Petrinu potaknulo na opsežan odgovor uz vrlo slikovite opise i psovke.

– Gospodine Dujiću vi ste briljantan sugovornik, zahvaljujem vam na ovom pitanju. Mi financiramo i rukometni klub i šahovski klub smo uzeli gradu Šibeniku i vaterpolo i školu rukometa i školu košarke Dražen Petrović. Jedini motiv je što vama čovjek ne može objasniti koliko vi možete ne shvatiti. Da objasnim vašim zakržljalim pilećim mozgovima koji ni evolucijom od milijardu godina ne mogu doći do kokošjeg mozga. Općina Primošten ima sad, u ovom trenu, na računu u predinvesticijskom ciklusu 11 milijuna kuna što je 60 posto od ukupnog godišnjeg proračuna. I to znajući da imamo posla sa banditima i četnicima hrvatske nacionalnosti koji vode ovu županiju imamo i rezerve proračunske od 310 milijuna. Svi se kurčite sa stipendijama, a općina Primošten daje 25 srednjoškolskih i 10 studentskih. Gospodine Dujiću preslikajte stanje jebene općine Primošten koju pljačkate 20 godina, zamislite da je takva cijela država. Gospodo zakržljali pileći mozgovi zamislite da je takva cijela država kao Primošten pa svaki od vas bi bio milijuner – kazao je Petrina na kraju s govornice.

Iris Ukić Kotarac pitala je što je s peticijom 129 građana koji traže da se vrati dizalica u Docu i utvrdila kako nitko ne zna što radi.

– Tražila sam već projekt za Dolac na uvid i trebate je dati javnosti da znamo što će bit s Docom. Želimo zadržati nešto autohtono od Šibenika koji pada pod došljacima. Vratite nam dizalicu i ostavite makar nešto – rekla je Ukić Kotarac, ali nije dobila odgovor jer je istekao jedan sat koliko Aktualni sat traje.

Nakon što su vijećnici SDP-a tražili pauzu, svi oporbeni vijećnici napustili su radni dio Skupštine jer smatraju da ih se požurivalo i da im je uskraćena prilika za raspravom iz razloga što ih je predsjednik skupštine Nediljko Dujić požurivao, a nakon što su tražili odgodu radnog dijela sjednice za drugi put, napustili su sjednicu, piše ŠibenikIN.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime