Obitelj i prijatelji Dina Miškića, kapetana iz Šibenika koji je nestao s kolegama u havariji broda na Atlantiku – ne gube nadu. Broj potpisnika jučer pokrenute peticije da se ne odustane od potrage raste iz minute u minutu. Do kraja današnjeg dana peticiju je potpisalo gotovo 32 tisuće ljudi. Apelu se priključio i Sindikat pomoraca Hrvatske.

Nadu da će preostalih 7 nestalih članova posade broda Bourbon Rhode biti spašeno pobudio je Sebastian Latocha, prijatelj kapetana Dina Miškića. Na Facebooku je prenio informacije iz Ukrajine prema kojima su preživjela tri člana posade izjavila da se još nekoliko mornara uspjelo ukrcati na splavi.

Gašpar: Novi dokumenti daju nadu u preživljavanje

– Jučer smo i ja i glavni tajnik SPH posjetili obitelj kolege Dina Miškića i oni su nas ohrabrili nadom da će se Dino i nestali članovi posade pronaći živi. Splavi na koje su se oni ukrcali opremljene su hranom i stvarima pomoću kojih mogu preživjeti mjesec dana, kazao je u Temi dana Dragomir Mucić iz Sindikata pomoraca Hrvatske.

Jurica Gašpar, urednik portala Morski.hr, smatra kako peticija i apel predsjednice prema Macronu može nešto promijeniti. Komentirao je nove dokumente koji su izašli u javnost i koji govore o lošem stanju broda. Zadnji tehnički pregled brod je imao u svibnju prošle godine, a posebno je loše stanje imao s ventilacijom i komunikacijskim sustavom, potvrdio je. Najproblematičniji je bio sustav za brtvljenje. Analiza će pokazati što je bilo, a vjeruje da je problema bilo puno.

– Ovaj dokument upravo potvrđuje da su splavi za spašavanje bile ispravne. To daje nadu i obitelji, vezano i za onih 30 dana preživljavanja. Stoga je ‘nonsens’ da je tjedan dana nakon što su oni nestali potraga obustavljena, dodao je Jurica Gašpar. Smatra da je svemu razlog novac. Tvrtka Bourbon Rhode nije bez grijeha. Ove godine bila je pred bankrotom, a prije 12 godina su izgubili osam ljudi zbog slične situacije, dodao je. Govoreći o položaju pomoraca kazao je kako se njih svi sjete od “svetog Nikole” do “svetog Nikole” i kad treba platiti porez. Najavio je da će u ponedjeljak dokument biti objavljen na portalu Morski.hr, s analizom stručnjaka.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime