22. studenoga 2014. na stadionu u Maksimiru trebao se dogoditi još jedan praznik hrvatskog nogometa, “vječni derbi” Dinama i Hajduka. No, sat vremena prije početka dvoboja mnogim navijačima Hajduka (kojih je u Zagreb stiglo gotovo dvije tisuće), na blagajnama Maksimira onemogućena je kupnja ulaznice zbog navodnih prijašnjih evidentiranih huliganskih ponašanja i kaznenih prekršaja (iako se potvrdilo da je na fantomskim “crnim listama” bilo i navijača bez ikakvih sankcija i sudskih zabrana); nakon što je vijest prostrujila među Torcidom, navijači Hajduka su se solidarizirali sa svojim kolegama i u znak prosvjeda odbili ući na stadion i vratiti se u Split.

Službeni Hajduk najprije je zatražio odgodu početka utakmice, a potom je, nakon odbijanja delegata, odbio istrčati na travnjak Maksimira. Iste večeri, na Poljudu je gotovo 10 tisuća navijača dočekalo hajdukovce poput heroja po njihovu povratku iz Zagreba.

Toga danas danas se prisjetio predsjednik NO HNK Hajduk.

– Na žalost ništa se nije promijenilo. Ponovio bih svaku riječ izgovorenu na splitskoj Rivi. Hajduk je pokazao da je otvoren za dijalog, ali isto tako da nas ne zanimaju kozmetičke promjene niti političke predstave. Mi želimo stvarne promjene i reforme za zajedničko dobro hrvatskog nogometa. Opet, na žalost, primjećujemo da se problemi našeg nogometa pokušavaju prikriti skretanjem pažnje na navijače, pri čemu u dijelu prijedloga postoji i opasno ugrožavanje ljudskih prava, – Benjamin Perasović, predsjednik Nadzornog odbora HNK Hajduk

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime