Podijelite

Zbog velikih gužvi na jadranskoj magistrali od Splita prema Omišu, vozači sve više koriste obilazni prevac preko Tugara i Žrnovnice. Budući se na dionici od Žrnovnice do Strožanca odvijaju radovi rekonstrukcije ceste promet se odvija naizmjenično samo jednim prometnim trakom.

Za vrijeme izvođenja radova vrši se ručna regulacija prometa, a nakon 17 sati regulacija prometa se vrši semaforima na dionici duljine 200 metara. Nažalost, zbog nervoze uzrokovane gužvama dolazi do neodgovornog ponašanja pojedinih vozača koji prolaze i kroz crveno svjetlo. Time ugrožavaju sigurnost svih sudionika u prometu i doprinose stvaranju prometnih čepova.

Stoga je Županijska uprava za ceste Split prisiljena u popodnevnim i večernjim satima uvesti videonadzor na cesti kako bi se evidentirali neodgovorni vozači, a zatražen je i pojačani policijski nadzor. Još jednom molimo građane za razumijanje i strpljenje zbog nužnosti zavrsetka radova na temeljnom dijelu ceste od Strožanca prema Žrnovnici, poručili su iz ŽUC-a.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime