Papa oduševio sve prisutne: Kleknuo i poljubio stopala vođama zaraćene afričke zemlje

Papa je sve šokirao kada je poljubio noge liderima sukobljenih vođa o kojima ovisi primirje u afričkoj zemlji

Susret koji je odobrio papa Franjo na prijedlog canterburyjskog nadbiskupa i primasa anglikanske zajednice Justina Welbyja zamišljen je kao duhovni, ekumenski i diplomatski pothvat. Riječ je o prilici za susret i pomirenje u duhu poštovanja i povjerenja za one koji u ovom trenutku imaju posebno poslanje i odgovornost za razvoj Južnoga Sudana, u kojem je 2013. godine počeo krvavi građanski rat i tijekom kojeg je poginulo najmanje 400 tisuća ljudi, napomenuo je kardinal Parolin, prenosi Vatican News.


Na susretu sudjeluju članovi Predsjedništva Republike Južni Sudan koji su u rujnu prošle godine u Addis Abebi potpisali sporazum i na temelju tog Obnovljenog sporazuma o rješavanju sukoba u Južnom Sudanu preuzet će službene dužnosti 12. svibnja; među njima je Salva Kiir Mayardit, predsjednik Republike, potpredsjednik Riek Machar i drugi. Prisutni su i članovi Vijeća Crkava Južnog Sudana zajedno s propovjednicima na tom susretu, ugandskim nadbiskupom Johanom Baptistom Odamom i predsjednikom Konferencije viših redovničkih poglavara Afrike i Madagaskara isusovcem Agbonkhianmegheom Orobatorom.

Nadbiskup Welby zahvalio je Svetom Ocu za gostoprimstvo u njegovu domu i istaknuo njegovu brigu za Južni Sudan s nadom da će Duh Sveti sići na sve vođe te zemlje. Podsjetio je također na zauzimanje tajnika za odnose s državama nadbiskupa Paula Rcharda Gallaghera, koji je krajem ožujka posjetio Južni Sudan, javlja IKA.

Politički lideri ove zemlje su bili šokirani gestom 82-godišnjeg Pape, koji je uz pomoć pomoćnika, kleknuo i poljubio cipele dvojici sukobljenih vođa i nekolicini drugih ljudi u prostoriji.

Kako je izgledao papin čin ljubavi, pogledajte u videu:


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime