Nenad Uvodić (Pametno) postavio je pitanje na 31. sjednici splitskog Gradskog vijeća.

– Nakon što je Državni inspektorat uputio Županijskom državnom odvjetništvu prijavu o sječi nedoznačenih stabala unutar Park šume Marjan, nije navedeno kolika je financijska šteta izazvana takvim postupanjem ovlaštenih osoba Grada Splita.
Nakon sječe gradonačelnik Opara u izjavi za medije navodi da je uklonjeno 38.000 stabala, što predstavlja nešto više od 13.000 m3 drvene mase.

Sam glavni koordinator radne skupine za Marjan Nenad Ružić dostavio je gradskim vijećnicima na tematskoj sjednici o Marjanu, pisane materijale iz kojih je vidljivo fakturianje oko 13.000 m3 drvene mase, ali umjesto planiranih 38.000 stabala, posječeno je 43.000, odnosno 5.000 stabala više nego je gradonačelnik ranije izjavio. Ukupan trošak sječe plaćen je oko 3,8 mil. kn.

Nalaz Državnog inspektorata je ustvrdio da je od ukupno 13.200 m3 drvene mase uklonjene s Marjana – za samo 5.500 m3 postoji dokumentacija, dok za preostalu količinu od 7.700 m3 ne postoji.

Ukupan trošak sanacije potkrijepljene dokumentacijom, prema našem izračunu je 1,6 mil. kn s PDV-om. Što je s razlikom i zbog čega je plaćeno 2,15 mil. kn više proračunskog, javnog novca?

Napravili smo analizi po kojoj je to Matimi plaćeno, po vjerodostojnoj dokumentaciji razlika je 2,15 milijuna kuna.Na koji način će ova gradska uprava objasniti da preko je preko 2 milijuna utrošila na nešto za što nema dokumentacije – pitao je Uvodić.

Pročelnik za društvene djelatnosti, Mate Omazić je odgovorio.

– Podatak koji ste preskočili, jedni pokazatelj je ukupna količina drvne mase, samo prema tome se može ravnati. Tu su i stabla i krošnje. Temeljen toga smo platili radove – odgovorio je Omazić.

– Uporno preskače činjenica da smo imali preko 13 tisuća kubika, za samo 5 tisuća kuna postoji vjerodostojna dokumentacija. G. Ružić je naveo da ima 43 tisuće posječenih stabala. Podržao bih kolegicu Baterelo jer se ni meni ne odgovara na pitanja, a molio bih da se to radi. U travnju sam pitao zašto je grad platio Kopilicu za 6 milijuna kuna, kad je grad mogao besplatno dobiti zemljište. sada imamo 10 milijuna kuna javnog novca, bez da imamo potvrdu da je to sve u redu. Izgleda da osim potkornjaka na Marjanu, takvo stanje imamo i u gradskoj upravi – dodao je Uvodić.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime