Marijana Puljak ispred stranke Pametno najavila je da će podnijeti kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Andre Krstulovića Opare. Napravila je to za vrijeme nastavljene 22. sjednice splitskog Gradskog vijeća.

– Radi se o čl. 206 Kaznenog zakona. Neprovođenjem zaključaka Gradskog vijeća i neprovođenjem mjera za suzbijanje potkornjaka smatramo da je gradonačelnik počinio kazneno djelo štetno za biljni pokrov Marjana. Vidjet ćemo što će kazati institucije. Bilo je jasno da će se ovo dogoditi. Trebalo je godinu dana da se dogodi akcija. Još ne znamo jesu li ove radnje na Marjanu u skladu sa zakonom, a vidjet ćemo što kažu institucije. Mislimo da je gradonačelnik svojim neradom doprinio da se potkornjak proširi Marjanom – kazala je Puljak.

Sani Mardešić je rekao da su izneseni podaci o sanaciji Marjanu u neskladu sa stanjem na terenu.

Jakov Prkić donio je sprej na sjednicu Gradskog vijeća, a kako kaže, pronašao ga je na Marjanu u lipnju. Podsjetimo, gradski vijećnici Urlić i Prkić krajem lipnja objavili su sljedeće:

“Dok smo kolega Jakov i ja danas šetali Marjanom pronašli smo bočicu spreja i bočicu razrjeđivača. Nismo sigurni, ali pretpostavljamo da su ove dvije boce ispale iz džepa Mirku Ruščiću koji je viđen kako šeta s narančastim sprejom po Marjanu. Uspije li svoje ruke oprati razrjeđivačem ne znamo, ali sada su bočice na sigurnom i vratit ćemo ih vlasniku ma tko on bio. Šalu na stranu. Sramotno ja da ni nakon 120 dana od početka sanacije nemamo nikakvo pisano izvješće”.Video Prkićevog obraćanja Ruščiću pogledajte ovdje:

– Kako možemo uopće raspravljati kada nemamo ničega ispred sebe. Skupite se doma, ispecite srdele, pa se ponašajte ovako. Sram vas bilo! – zaključio je Prkić.1 KOMENTAR

  1. “Walk to talk”… ili na hrvatskom “S riječi na djela”. Što se čeka? Lako je “* u latu” i jeftino politizirati. Hajde, neka i vidimo djela.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime