Stranka Pametno na svom službenom Facebook-u reagirala je na jučerašnju presudu suda u Haagu. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Jučerašnja presuda obilježava kraj rada Haškog suda i vrijeme je da se potpuno okrenemo budućnosti. Ono društvo koje to prvo napravi najbrže će se integrirati u moderni svijet, a zatim će pomoći i svojim susjedima. Mi takvu Hrvatsku želimo. Želimo modernu i građansku Hrvatsku koja ima snage i hrabrosti suočiti se s istinom, umjesto da uvijek krivce traži u drugima.

Hvatskoj je stigla presuda koja ocrtava sav moralni promašaj nacionalističke politike 90-ih godina. To je ista politika koja naša društvo drži zarobljeno raznim teorijama urote, koja se sastoji od izbjegavanja odgovornosti, politika koja ne želi reforme i zbog koje Hrvatska može ostati pusta zemlja iseljene mladosti.

Među nama sigurno ima mnogo građana koji doista žele naprijed, koji žele živjeti u 21. stoljeću, stoljeću znanja i razvoja, kojima je važno život svih nas učinit boljim. Zaista je krajnje vrijeme da prošlost ostavimo prošlosti, da se sjetimo svih koji su patili na ovim prostorima i jednom zauvijek okrenemo budućnosti. Dugujemo to najprije sjećanju na sve žrtve, a zatim svojoj djeci i mladima.”


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0