U Sinju je u subotu svečano otvoren “Advent u Sinju”, manifestacija koju uoči Božića i Nove godine organiziraju Grad Sinj, Turistička zajednica grada Sinja i Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske uz pomoć nekoliko udruga, piše Ferata.

Uz nazočnost brojnih građana, “Advent” su paljenjem prve adventske svijeće otvorili gradonačelnica Kristina Križanac i župnik fra Perica Maslać. Program je potom nastavljen uz prigodnu zabavu, uz nastup Mješovitog zbora grada Sinja i Sinjskih mažoretkinja te kolače i druge slastice koje su za posjetitelje Snježnog gradića pripremili članovi udruge Sinjski ferali.

– Izražavam veliko zadovoljstvo i zaista je prelijepo i dirljivo. Na jedan lijep i simboličan način najavili smo najljepše dane u godini, dane ljubavi i mira. – kazala je gradonačelnica Kristina Križanac.

Sinjani su u subotu prvi put u svom gradu imali prigodu nazočiti paljenju adventske svijeće na otvorenom i sudeći prema njihovim reakcijama, bili su oduševljeni, piše Ferata.

Foto: Ferata / Željko Zrnčić Grašak

– Prvi put smo u našem gradu Sinju na ovakav lijep i uistinu svečan način, uz mnoštvo svijeta, naročito djece, upalili adventsku prvu svijeću i započeli ovo vrijeme došašća, iščekivanja rođendana, rođenja našega Isusa Krista. Uistinu je ovo divan događaj za naš grad, našu župu i naše svetište. Evo, otvoren je ovdje i jedan adventski gradić, gdje djeca mogu uvijek doći kroz ovo vrijeme došašća i malo se tu lijepo igrati i družiti, a bit će i drugih vjerskih i kulturnih događaja ovdje u ovom parku, a i u našoj župi. – kazao je župnik fra Perica Maslać.

Osim zabave na Šetalištu Alojzija Stepinca, Sinjani i njihovi gosti sinoć su imali prigodu pogledati tri predstave gostujućih amaterskih kazališta, ‘Svastika’ Gradskog kazališta mladih ‘Vitez’ iz Viteza u BiH, ‘Adio pameti’ udruge Đakovački amaterski glumci iz Đakova i ‘Hebemu miša’ Hrvatskog doma Vukovar, u okviru Međunarodnog susreta gradova prijatelja – kazališnog maratona kojeg je organiziralo Sinjsko pučko kazalište.

– Ovo je jedna prekrasna večer u stilu došašća, onako kao što i treba biti, uz puno ljubavi, milosrđa i pozitivne energije koju ovdje večeras možemo osjetiti. – kazala je direktorica TZ Grada Sinja Monika Vrgoč, piše Ferata.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0