Talijanski nogometni savez danas je potvrdio odluku o izbacivanju Palerma u treću ligu zbog financijskih malverzacija. Iako su trebali ići u doigravanje za Serie A, FIGC ih je proglasio posljednjom momčadi Serie B i izbacio ih u niži rang.

Jedan od igrača Palerma je i prvi golman U-21 reprezentacije Hrvatske, Hajdukov golman Josip Posavec.

Hajduk ima želju zadržati talentiranog čuvara mreže, no Sicilijanci su donedavno, prema pisanju Talijana, tražili više od milijun i pol eura za otkup njegova ugovora.

Sada bi se, nakon jednog od najtežih udaraca u povijesti Palerma, taj iznos mogao smanjiti. A teško je i vjerovati da bi Posavec htio natrag u klub koji će igrati u trećem talijanskom rangu.

Talijanski savez je taj postupak vodio zbog starih grijeha dugogodišnjeg predsjednika kluba, kontroverznog Maurizija Zamparinija.

Njega se tereti za pranje novca na način da je prodao brand Palerma novoosnovanoj firmi za velik novac da bi zatim isti unajmio za minimalnu cifru, piše Index.

Palermo ima mogućnost žalbe, a prošlog tjedna su predstavili nove vlasnike, grupu Arkus Network. Oni su obećali sanirati dugove u kojima se klub nalazi.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime