Otkriven uzrok požara na Pelješcu?

"Ne mogu to tvrditi sa stopostotnom sigurnošću, ali to je neko moje mišljenje"

Požar koji je izbio u Orebiću je još uvijek aktivan, a u javnosti se već počelo špekulirati mogućim uzrocima požara.


Popucale žice?

Uzrok požara još uvijek nije službeno utvrđen. Međutim, iz dvaju različitih izvora dolaze informacije kako su požar uzrokovale puknute električne žice s dalekovoda, piše Index.hr.

Orebićanka Ana koja živi u centru za Index je ispričala što je jutros vidjela.

“Ovo je strašno, užas. Svi smo u panici i bojimo se. Dim je krenuo jutros oko 9. Gledala sam kako je počelo, sve se dogodilo u sekundi. Pale su neke žice od struje iznad Konzuma na ulazu u Orebić, a kako je puhao jak vjetar, to se sve zapalilo u sekundi. Vjetar je prejak i ne prestaje, puše sve jače i jače. Kanaderi su prvi put došli jutros u 9, no nisu mogli gasiti jer je vjetar prejak i veliki su valovi na moru pa ga kanaderi ne mogu ni zahvatiti”, rekla je.

“Rastegnute žice dalekovoda”

S druge strane, Marija Mrgudić iz Mokala je za Dubrovački dnevnik ispričala sličnu priču. Smatra kako je do požara došlo zbog žica dalekovoda.

“Ne mogu to tvrditi sa stopostotnom sigurnošću, ali to je neko moje mišljenje. Neki dan sam prošla tuda i gledala sam te rastegnute žice dalekovoda. Imala sam dojam kako ih rukama mogu uhvatiti. Možda su zbog vjetra lupale jedna o drugu i možda je zbog toga zaiskrilo”, prokomentirala je Mrgudić.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime