Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Otkriven recept za slavnu tortu Toma Cruisea

Riječ je o kolaču koji glumac svake godine šalje svojim najbližim prijateljima kao blagdanski dar
D.D. / Foto: Instagram8. studenoga 2025. 15:05
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Torta od kokosa Toma Cruisea je prema riječima onih koji su je probali 'luksuzna poslastica koja košta kao običan kolač'. Naime, riječ je o prilično jednostavnom receptu koji svatko može pripremiti, a uz to je i jeftin.

U Hollywoodu postoji jedan desert koji je gotovo jednako poznat kao i njegov tvorac – kokosova torta Toma Cruisea, piše tportal.

Riječ je o kolaču koji glumac svake godine šalje svojim najbližim prijateljima kao blagdanski dar, a na njegovom se popisu nalaze neka od najpoznatijih imena filmske industrije: Tom Hanks, Angela Bassett, Jimmy Fallon, Glenn Powell i mnogi drugi.

Evo kako napraviti tortu Toma Cruisea

Kolač, koji inače proizvodi pekarnica Doan’s Bakery iz kalifornijskog Woodland Hillsa, postao je pravi viralni hit. Prodaje se putem platforme Goldbelly za čak 130 dolara, a nakon što je Tom Hanks o njemu oduševljeno govorio u emisiji Last Meals na YouTube kanalu Mythical Kitchen, kolač se rasprodao u rekordnom roku.

Hanks je tada izjavio: 'Ovaj kolač je toliko fantastičan da ga možeš pojesti kao posljednji obrok na Zemlji. Jednostavno je savršen.'

Iako original stoji više od 100 eura i na dostavu se čeka tjednima, dobra vijest je da se isti kolač može napraviti kod kuće za manje od 15-ak eura. Osnova je jednostavna – radi se o gustoj, sočnoj biskvitnoj torti s dodatkom kokosa i bijele čokolade, prekrivenoj kremastom glazurom od sira i prženog kokosa.

Sastojci:

  • 250 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 3 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica ekstrakta kokosa
  • 200 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 100 g kokosovih pahuljica
  • 100 g bijele čokolade (u komadićima)

Za glazuru:

  • 200 g krem sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 50 g prženih kokosovih pahuljica

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 170 °C i dobro namažite kalup za kuglof maslacem.
  • Mikserom umutite maslac i šećer dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta, zatim dodajte jaja, vaniliju i ekstrakt kokosa.
  • Umiješajte brašno i prašak za pecivo, a zatim lagano dodajte kokos i bijelu čokoladu.
  • Smjesu ulijte u kalup i pecite oko 45 minuta. Ohladite prije vađenja iz kalupa.
  • Za glazuru izmiksajte krem sir, šećer u prahu i vaniliju, pa premažite kolač i pospite prženim kokosom.
Moja reakcija na članak je...
Ljubav
0
Haha
0
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Krstulović Opara odgovorio Marijani Puljak: "U četiri godine na vlasti nisu se usudili niti donijeti plan upravljanja i gospodarenja Marjana"
4
min
Krstulović Opara odgovorio Marijani Puljak: "U četiri godine na vlasti nisu se usudili niti donijeti plan upravljanja i gospodarenja Marjana"
Širi se snimka iz Zadra: Taksist za 3 kilometra vožnje tražio 195 eura?
24
min
Širi se snimka iz Zadra: Taksist za 3 kilometra vožnje tražio 195 eura?
Plesni klub Sirena iz Splita trijumfirao na Dalmatian Dance Trophy 2025
38
min
Plesni klub Sirena iz Splita trijumfirao na Dalmatian Dance Trophy 2025
Naši plivači u Lublinu: Hribar među najboljih 16
44
min
Naši plivači u Lublinu: Hribar među najboljih 16
Velika promjena u Splitu: Evo što vas sad čeka na svakom pješačkom prijelazu
1
sat
Velika promjena u Splitu: Evo što vas sad čeka na svakom pješačkom prijelazu
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Znamo da se svi pitate zašto ne pišemo ništa o samoubojstvima. Za to postoje debeli razlozi
    Znamo da se svi pitate zašto ne pišemo ništa o samoubojstvima. Za to postoje debeli razlozi
    4. prosinca 2025. 16:36
  • Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
    Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
    5. prosinca 2025. 01:34
  • I TO SMO DOČEKALI Probijena lijeva tunelska cijev tunela Gladnjici na brzoj cesti čvor Mravince – čvor TTTS
    I TO SMO DOČEKALI Probijena lijeva tunelska cijev tunela Gladnjici na brzoj cesti čvor Mravince – čvor TTTS
    4. prosinca 2025. 14:45
  • 'Procurila' nezgodna fotografija suca za derbi Hajduk-Dinamo: Navijači zabrinuti zbog moguće pristranosti
    'Procurila' nezgodna fotografija suca za derbi Hajduk-Dinamo: Navijači zabrinuti zbog moguće pristranosti
    4. prosinca 2025. 18:31
  • Anka Đikić o ozlijeđenom policajcu: "Spasio me od prijetnji, i toj osobi je htio pomoći"
    Anka Đikić o ozlijeđenom policajcu: "Spasio me od prijetnji, i toj osobi je htio pomoći"
    4. prosinca 2025. 21:16
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.