Nevjerojatan niz nekretninskih skandala opterećuje Plenkovićeve ministre, a sada je otkriven  još jedan. U ovom je glavni akter ministar Dražen Bošnjaković, kojem nedostaju ‘kvadrati’ u imovinskoj kartici.

24 sata otkriva kako ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković nije prijavio preko 300 kvadrata dvorišta uz ilegalno izgrađenu kuću svoje supruge u Biogradu.

Nakon Damira Krstičevića koji je u imovinskoj kartici gotovo prepolovio vrijednost i površinu vikendice u Žaboriću, ovo otkriće dolazi kao još jedna u nizu nekretninskih afera ministara u Plenkovićevoj vladi.

Potvrdio da je izgrađena bez dozvole i da nije legalizirana

Dražen Bošnjaković u svojoj imovinskoj kartici ima upisanih deset nekretnina, a među njima je i kuća u Biogradu. U ožujku 2016. upisao je kuću površine 140 četvornih metara, u vlasništvu svoje supruge. Procijenio ju je na 600 tisuća kuna, odnosno na oko 80 tisuća eura.

Pronađena je tu kuća i otkriveno niz nelogičnosti. Prvo, u zemljišnim knjigama je upisana kao kuća od 77 kvadrata s dvorištem od 323 četvorna metra. U ministrovoj imovinskoj kartici nema govora o nikakvom dvorištu u Biogradu. Drugo, kuća u kartici ima površinu od 140 kvadrata. Treće, u zemljišnim knjigama piše kako je kuća upisana bez priložene građevinske i uporabne dozvole. Ministar je sam potvrdio da je izgrađena bez građevinske dozvole te da još nije legalizirana. Supruga ju je, stoji u imovinskoj kartici, stekla darovnim ugovorom.

Nekretnina glasi na Lidiju Bošnjaković, ministrovu suprugu. Bošnjaković je rekao kako je riječ o daru njenih roditelja. Međutim, ona ima još neupisanih kvadrata na tom području. Pripada joj manjinski suvlasnički udio na još jednoj susjednoj kući i zemljištu te na obližnjem putu. Ni toga nema u ministrovoj imovinskoj kartici.Nadalje, nekretnina koju je Bošnjaković procijenio na oko 80 tisuća eura, prema agentima nekretnina s kojima smo razgovarali i pokazali im fotografije kuće s dvorištem, komotno može doseći oko 150 tisuća eura. Ako je kuća iznutra luksuzno uređena, onda može vrijediti i do 200 tisuća eura. Doduše, kazali su i kako je cijena u 2016., kad je ministar ispunjavao imovinsku, mogla biti do 25 posto niža.

“Fali kvadrata”

– To je kuća koja je bila samo prizemlje. To je prokišnjavalo, gore je bila ravna deka. Onda je u nekoj fazi nadozidano visoko prizemlje. To smo zajedno radili, cijela familija. Ima tome već dugo – kazao je ministar.

U redu, ali što je onda s razlikom u broju kvadrata?

– Unijeli smo povećanu vrijednost s novom kvadraturom. Stavili smo dvije etaže, da ne bi ispalo da skrivamo nešto. Sada je 140 kvadrata – govori ministar.

Svejedno nedostaju kvadrati. Ako prizemlje ima 77 četvornih metara, a gornja etaža je približno ista, onda mu nedostaje bar 14 kvadrata u kartici.

– U redu, fali kvadrata. Ne znam je li fali kvadrat više ili manje. Gore je manje, morali bi doći izmjeriti da točno utvrdimo, pet kvadrata više ili manje.

Dobro, a što je onda s 323 kvadrata dvorišta koje uopće ne postoji u imovinskoj?

– Kuća mora biti na nekom zemljištu – lakonski je odgovorio ministar pravosuđa..

Više pročitajte ovdje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime