Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

OPG-ovci na Mjesecu gastronomije: Važno je pokazati se, da svit zna za tebe!

Splitska Peškarija bila je ispunjena do posljednjeg mjesta
D.D. / Foto: PRESS16. listopada 2023. 16:26
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Nije lako imati uspješan OPG. Od same odluke da se želite baviti poljoprivredom i zarađivati vlastitim rukama, preko odabira kulture koju želite uzgajati, do borbe sa sve učestalijim vremenskim neprilikama i plasmana proizvoda na tržište, živjeti od zemlje nije jednostavno.

Ovog vikenda na Peškariji, u sklopu Mjeseca gastronomije, Splićani i njihovi gosti mogli su upoznati upravo te vrijedne ljude i kušati njihove proizvode koje su s ponosom prezentirali.

Tekst se nastavlja nakon oglasa

„Ovakve manifestacije nam uvelike pomažu. Dovoljno je da vas jedan pravi čovjek uoči i da se stvori prilika za rad. Večeras je puno ljudi i kad nas zove Turistička zajednica grada Splita, uvijek ćemo doći.“ – poručila je Ema, koja je na svom štandu predstavila vrličke uštipke s kojima se posljednjih godina pojavila na gotovo svakoj većoj dalmatinskoj fešti.

Nakon što ste proveli nebrojene sate u napornom radu i žrtvovali sve kako bi vaš proizvod bio najbolji što može biti, važno je, poručuje Ankica Župić, čiji su sinjski medenjaci osvojili posjetitelje, razmisliti i o ambalaži:

„Ovo je prilika da osjetimo kako kupci dišu, kakva je povratna reakcija, da dobijemo možda i nekakvu ideju za pakiranje, koje je manje i prigodnije. Svakako, svaka prilika za izaći i pokazati se ljudima je dobrodošla.“

Ivica Kukavica – Gogi, Imoćanin koji je život posvetio proizvodnji vrhunskog vina, mladima bi, kaže, savjetovao kako je važno, prepoznati priliku koju manifestacije i sajmovi pružaju:

„Ovdje je velik broj ugostitelja, imao sam prigodu dosta ljudi upoznati, dosta ljudi već poznajem i ovo je zaista prioritet svim OPG-ovima da pokažu svoje proizvode.“

opg peskarija

Marija Mravak, iz Gale pokraj Sinja, prezentirala je pčelinje proizvode, med, pelud, propolis, medicu:

„Mi smo stari pčelari i nama su manifestacije postale normalne. Važno je pokazati se, da svit zna za tebe, pa evo i mi, koji smo stari junaci i preko 35 godina se bavimo ovim, smo večeras ovdje.“

Mjesec gastronomije su posjetili brojni Splićani i turisti, posebno u petak i subotu, kada je vrijeme bilo naklonjeno, a vrhunski gastronomski doživljaj su na još viši nivo podigle sinjske mažoretkinje koje su oduševile okupljene:

„Ako nešto ne kušaš, ne možeš ni ocijeniti, treba probati, da bi mogao ocijeniti. Ovo je izvorno domaće i dobro je da furešti mogu kušat naše.“ – poručila je Irena iz Splita, a zadovoljna je bila i njezina prijateljica Marija:

„Ponuda je super, jer je raznolika. Male mažoretkinje su isto dobre, lipa mladost!“

Šoltanski vinari su prezentirali svoje nagrađivane sorte i ulje brendirano kroz udrugu Zlatna Šoltanka, kao i proizvode Olintie nature te ulje Lucio obitelji Ružić, uz glazbenu pratnju ženske klape Čuvite i Vokalno instrumentalnog sastava Sotto Voce:

„Vrlo važna nam je promocija naših vinara i Šolte kao malog otoka koji ima prepoznate i nagrađivane sorte vina.“ – poručila je direktorica Tz Šolta Maja Radman, a njezina kolegica Martina Rendić, iz Turističke zajednice grada Supetra, koja je predstavila „Otključavanje okusa Brača" -  brendiranje Supetra kao prepoznatljive gastro destinacije, poručila je kako su manifestacije ovakvog ili sličnog oblika zasigurno najbolji promotori naše županije:

„Ostvarena je prekrasna suradnja Turističke zajednice grada Splita i Turističke zajednice grada Supetra i na ovakve pozive ćemo se i u budućnosti rado odazivati.“

Sljedećeg petka, Splićani i njihovi gosti će imati priliku degustirati delicije okolnih gradova, poput Trogira ili Omiša, a u subotu će svoje plodove na Peškariji predstaviti neretvanski OPG-ovi.

Cijeli program Mjeseca gastronomije možete pronaći ovdje.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
1
Haha
0
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Mladi izbjegavaju obiteljska okupljanja za Božić. Iznenadit će vas zašto
4
sat
Mladi izbjegavaju obiteljska okupljanja za Božić. Iznenadit će vas zašto
Najveća pogreška koju radimo na kraju godine stvara nepotrebnu tjeskobu
4
sat
Najveća pogreška koju radimo na kraju godine stvara nepotrebnu tjeskobu
U grožđicama u Hrvatskoj pronađen pesticid, uklanjaju se iz prodaje
4
sat
U grožđicama u Hrvatskoj pronađen pesticid, uklanjaju se iz prodaje
Hajduk skinut s trona: Njemački klub srušio rekord s Poljuda
4
sat
Hajduk skinut s trona: Njemački klub srušio rekord s Poljuda
Legendarni fast food se zatvara nakon 38 godina
5
sat
Legendarni fast food se zatvara nakon 38 godina
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Tragedija na Kupresu: Iznenada preminuo bivši načelnik Perica Romić (41), iza njega ostalo petero djece
    Tragedija na Kupresu: Iznenada preminuo bivši načelnik Perica Romić (41), iza njega ostalo petero djece
    19. prosinca 2025. 17:12
  • Stipe u 3 ujutro “posudio” biciklu i cijeli Omiš nasmijao do suza!
    Stipe u 3 ujutro “posudio” biciklu i cijeli Omiš nasmijao do suza!
    19. prosinca 2025. 13:14
  • Splićane uznemirio dim i vatrogasna vozila, saznali smo što se dogodilo
    Splićane uznemirio dim i vatrogasna vozila, saznali smo što se dogodilo
    19. prosinca 2025. 16:18
  • "Zašto se oblačite kao teroristi Islamske države? Zašto HOS, a ne MUP? Ako ne znate što je bilo, bolje da nikad ne saznate"
    "Zašto se oblačite kao teroristi Islamske države? Zašto HOS, a ne MUP? Ako ne znate što je bilo, bolje da nikad ne saznate"
    19. prosinca 2025. 18:20
  • Imaju fakultete, rade u građevini i turizmu, a primaju manje od 850 eura. Otkriveno kako žive strani radnici: Samo 40 posto ih ima svog liječnika, a tuberkuloza raste
    Imaju fakultete, rade u građevini i turizmu, a primaju manje od 850 eura. Otkriveno kako žive strani radnici: Samo 40 posto ih ima svog liječnika, a tuberkuloza raste
    19. prosinca 2025. 07:57
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
Copyright © 2017-2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.