Već nekoliko puta smo pisali o slučaju mosta u Rakitama. Iako se radi o povijesnom mostu za koji je prometnim znakom određena zabrana prometovanja teretnih vozila iznad 5,5 tona, preko svako malo prođe “grdosija”, nerijetko i preko 30 tona.

Stanovnici ovog područja se pitaju čemu točno služi znak zabrane prometovanja vozila preko određene težine preko ovog mosta kada nitko nikada nije uočio da se protupravno ponašanje nekih vozača sankcioniralo. Bez ikakve sumnje, u tome prednjače kamioni tvrtke Ba-com, koja je smještane u Žrnovnici i čiji vozači umjesto kroz centar mjesta biraju proći preko zaštićenog mosta, zabranama usprkos.

VEZANI SADRŽAJ:

Posljedice svega ovoga vidljivije su više nego ikada. Posljednjih mjeseci broj vidljivih napuknuća drastično je povećan. Neka napuknuća već dosežu širinu do 5 centimetara, a nisu se odvojili samo kameni blokovi koji su postavljeni kod posljednje sanacije, već su se počeli odvajati i na starom dijelu mosta.

Most u jednom dijelu dodiruje i potporni zid koji je nedavno izgrađen i kojim je zatvoren pristup šetnici uz rijeku. Taj je zid naslonjen na stare kamene ploče mosta.

Ovako loše stanje mosta preko kojeg teče veći dio prometa prema Korešnici trebalo bi hitno detaljno ispitati od strane stručnjaka i konzervatora. Sve brojnija napuknuća upozorenja su koja treba ozbiljno shvatiti, a nadamo se da će do primjene zakona doći prije nego se dogodi tragedija.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime