– Treba stati neredu na kraj! To moram reći jasno i glasno, kao i to da potpuna zabrana prometovanja Marjanom nije moguća – tamo ima vlasnika nekretnina, zaposlenih, njima treba biti omogućen prolazak, a posebno osobama s invaliditetom. No, treba se znati točan i vrlo ograničen broj dozvola koje su izdane – rezolutan je bio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, koji je u četvrtak potpisao “Rješenje o osnivanju i imenovanju povjerenstva za revidiranje i izmjenu Zaključka o korištenju prometnica u dijelu PŠ Marjan.”

– Moram biti iskren i reći da ima puno dobroga i korektnog u odluci mog prethodnika Baldasara, ali jednostavno se ništa nije provodilo. Nezadovoljan sam ravnateljem JU PŠ Marjan, kojem sam poslao službeni upit s jednostavnim pitanjima – koliko, kome i kada su izdane dozvole te kako surađuju s policijom. Dobio sam odgovor u obliku ogromne dokumentacije u kojoj nema odgovora na pitanje tko sve ima dozvole za prometovanje Marjanom. Očigledno su se dozvole izdavale bez nekih kriterija, leva-leva, tome je pogodovala nefunkcionalna JU PŠ Marjan. Pa se onda događaju razni incidenti te se naši sugrađani odlučuju na prosvjed, kojeg u potpunosti podržavam! – kazao nam je splitski poteštat, kojeg je upravo nezadovoljstvo među Splićanima “osnažilo” da uvede reda u cijelu situaciju.

– Ne možemo imati kompletnu zabranu zbog ljudi koji rade tamo, vlasnika kuća, ali ne možemo imati ni situaciju da se propuštaju vozila prema prosudbi čovjeka na rampi. Nakon sastanka još prije mjesec i pol s predstavnicima prometne policije te komunalaca, poslali su mi službeno izvješće o prijavama te svojim iskustvima. Na temelju toga sam od ravnatelja Damira Grubšića zatražio odgovore koje još nisam dobio… Ali zato krećemo s revizijom Zaključka o korištenju prometnica u dijelu PŠ Marjan, taj tim, skupinu će činiti predstavnici policije, tri gradska kotara te komunalne službe. Ukratko, vrlo ograničen broj dozvola će se izdavati, nema više propuštanja taksija za goste koji idu do restorana. Moramo zato voditi računa o velikom broju osoba s invaliditetom i omogućiti im pristupačnost – najavio je Opara.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime