ONI SU NAŠ PONOS! Splitski sport slavi svoj dan: “Olimpijci iz Tokija uzor su svima nama”

[FOTOGALERIJA] "Split je grad fascinantnih sportskih rezultata. Oduvijek je to bio, a uvjeren sam da će tako i ostati"

Muzej hrvatskih arheoloških spomenika bio je danas mjesto gdje je svečano obilježen Dan splitskog sporta, dan kada najsportskiji grad na svitu odaje priznanje svojim uspješnim sportašima i zaslužnim sportskim djelatnicima. Tom prigodom, točno u podne, okupila se brojna splitska sportska svita i mnoga poznata imena, a među prvim čestitarima bio je splitski gradonačelnik Ivica Puljak. Kako je istaknuo gradonačelnik u svome obraćanju uzvanicima, u gradu pod Marjanom svaki dan je dan sporta i sportskih događanja, a sam Dan splitskog sporta prigoda je za okupljanje u čast i slavu splitskih sportaša.


– Split je grad fascinantnih sportskih rezultata. Oduvijek je to bio, a uvjeren sam da će tako i ostati. Na protekloj olimpijadi, svi naši sportaši, uključujući ravnopravno naše paraolimpijce, dokazali su i pokazali da Split nema samo sjajnu prošlost već i iznimnu sportsku sadašnjost i budućnost: Matea, Mate, Toni, Tonči, Dino, Ivan nisu nas razveselili samo medaljama, učinili su nas ponosnima na svoju mladost, na svoj karakter, zrelost i poruke koje su njih, njihove timove i sve nas prikazale u najboljem mogućem svjetlu. Oni, ali i svi ostali naši sportaši, najbolji su uzor svima nama i primjer našim mladima. Obaveza svih nas je da ih podržimo da na njihovom sportskom putu imaju sve ono što zaslužuju – kazao je, među ostalim, splitski gradonačelnik. Sva splitska djeca, nastavio je gradonačelnik, moraju imati jednake prilike i mogućnosti baviti se sportom.

– Talenti i vrhunski dosezi moraju biti odgovarajuće poticani i vrednovani. Grad Split dodatno će, koliko je god to moguće, osnažiti ulogu sporta i sportskog načina života na svim svojim institucionalnim razinama – poručio je Puljak.

Pozdravne riječi uputio je i predsjednik Splitskog saveza športova Andrija Polić kazavši kako je pandemijska 2020. godina bila „sušna sportska godina“, no 2021. prolazi u znaku brojnih olimpijskih medalja iz dalekog Tokija koje su kući donijeli splitski sportaši.

– Bez ikakve dileme, Split je u svijetu najprepoznatljiviji po svojim sportašima koji su sjajni ambasadori grada, ali i cijele nam Hrvatske. Dužni smo im osigurati najbolje uvjete za treniranje. Danas ćemo dodijeliti niz priznanja, među kojima i trofej „Fabjana Kaliterna“ kojeg će dobiti ljudi koji su svojim radom svima nama oduvijek bili uzor i putokaz kroz život – kazao je predsjednik Splitskog saveza športova.


Dan splitskog sporta bila je i prigoda da se splitskih sportašima, osvajačima brojnih medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju, kao i njihovim vrijednim trenerima, dodijele posebna priznanja. U nastavku prigodne ceremonije posebno priznanje Trofej „Mihovil Rađa”, za fair play i čestitost u športu dodijeljena je dugogodišnjem sportskom djelatniku Branku Bosancu. Posebne nagrade Splitskog saveza športova, a povodom godišnjice osnivanja klubova, dodijeljene su šahovskom klubu Mornar u povodu 70. godišnjice rada te HNK Hajduk u povodu 110. obljetnice osnivanja kluba.

Najveća nagrada splitskog sporta, Trofej „Fabjana Kaliterne“, otišla je u ruke trojice laureata, istaknutih članova splitske, ali i hrvatske sportske zajednice: Vinka Bajrovića, Gojka Boraske i Ivana Katalinića.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime