U centru grada Splita zablistala je sladoledarnica Emiliana u novom prostoru.
Inače, po ocjeni javnosti tu je najbolji sladoled, naravno uz sladoled iz 'Hajduka'.
Zavirili smo u novo mjesto gdje će i ovo ljeto kolone i kolone željnih turista i domaćih čekati omiljenu kuglu sladoleda.
Sve obožavatelje ovog sladoleda ove sezone čeka mnoštvo noviteta i bogatih okusa uz nepromijenjenu cijenu.
Vlasnik Emiliane Lirim Bajrami nam je otkrio da su bili u Italiji na edukaciji i da se stalno trude donijeti nešto novo za Splićane, a na otvaranje je stigao i edukator iz Italije.
"Nakon 5 godina promjenili smo lokaciju. Sad se nalazimo na Pistura ulici 1. Razlog promjene je preseljenje u malo veći prostor što nam je omogućilo da nudimo veći izbor sladoleda.
Zbog velike potražnje gostiju uveli smo i sladoled za dijabetičare. Poseban sladoled koji se radi pomoću stevie, šećer od biljke koji je i zdrav. Imamo sladoled i za ljude koji imaju celijakiju. Nudimo i kornet bez glutena i svašta nešto novo imamo. Iz Italije smo donijeli frappe autentico italiano koji se radi na poseban način na licu mjesta", kazao nam je vlasnik Emiliane.
Osim sladoleda za dijabetičare, pripremili su za Splićane i nove okuse amarene.
"Idemo u Italiju učiti da bi mogli donijeti nešto novo u Split. Ovo što smo danas predstavili je jako specifičan sladoled. Išli smo na visoki nivo amarene, amarena sa orašastim plodovima. Nudimo i čokoladni brownie te jako poseban sladoled kojeg smo nazvali Emiliana. Radi se od mlijeka i karameliziranih badema te od mediteranskog voća. Nudimo i veganski pistacchio, vegansku vaniliju i čokolad", kazao nam je vlasnik.
Već bogata ponuda je dodatno osnažena novim i egzotičnim okusima koji će nesumnjivo oduševiti sva nepca i ove sezone.