OLUJNA LEBIĆADA Višemetarski valovi pogodili Komižu

Na tamošnjem lukobranu, vjetar je okrenu kontejner Carine i policije za 90 stupnjeva


Ne događa se često da dva dana zaredom bilo gdje u Dalmaciji pušu olujni vjetrovi trećeg kvadratna, a upravo se to dogodilo u nedjelju i ponedjeljak. Prvo je u nedjelju navečer nakon juga zapuhao snažan lebić i pulenat i to zbog ciklone koja se s juga Italije premjestila nad Otrant, a zatim nad južni i srednji Jadran. Centar joj je u večernjim satima prošao oko Pelješca prema kopnu, a potom se ciklona popunila. No njen prolazak obilježila je snažna plima i visoki valovi od Pelješca do makarskog priobalja.


Tak što je ta ciklona nestala, u ponedjeljak je stigla nova, ista ona koja je velike nevolje posljednjih dana donijela zapadnoj Europi.

Nakon što je veći dio dana puhalo jugo, vjetar je navečer okrenuo na oštro, a zatim i na lebić (garbin). Veći dalmatinskih luka zaštićena je od najčešćih vjetrova – bure i juga, a rijetko koja od lebića koji puše s jugozapada. Jedna od najotvorenijih uvala vjetrovima trećeg kvadranta je Komiža.

Na tamošnjem lukobranu, vjetar je okrenu kontejner Carine i policije za 90 stupnjeva!

Iako je lebića bilo i drugdje, rijetko gdje su se razvili tako visoki valovi kao u Komiži. Pogledajte video snimljen u ponedjeljak navečer.Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
2
Hmmm
2
Plač
16
Grrr
1
Molim?
6

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime