U petak ujutro je nastavljena potraga za trećim radnikom koji je nestao nakon požara koji je jučer izbio u Hidroelektrani Dubrovnik.

Dubrovački dnevnik objavio je inicijale i starost stradalih muškaraca, kao i trećeg za kojim se još traga. Jučer oko 14 sati, kako piše ovaj medij, na sredini odvodnog kanala je pronađeno beživotno tijelo M.M. (35), a tijelo I.Z. (47) je pronađeno oko 21 sat na obali mora u Cavtatu predio Ključice, dok se za D.P. (33) još uvijek traga.

Potraga je, kako je sinoć ispričao načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević, nastavljena i tijekom noći, ali u smanjenom opsegu.

Pavličević je istaknuo kako je brod pomorske policije u potrazi na moru i u priobalju, a određena tehnička sredstva postavljena su i ispred tunela i lukobrana.

Očevid požarišta još nije obavljen

Očevid požarišta slijedi po završetku potrage, a obavit će ga vještaci MUP-ova Centra za forenzična ispitivanja Ivan Vučetić uz potporu protupožarnog inspektora dubrovačke policije.

U požaru koji je u četvrtak ujutro oko 9 sati izbio u Hidroelektrani Dubrovnik šest osoba lakše je ozlijeđeno, od čega je troje prevezeno u dubrovačku bolnicu. Tri su osobe nestale, a oko 14 sati, kako smo ranije naveli, ronioci Javne vatrogasne postrojbe u odvodnom kanalu Hidroelektrane Dubrovnik, koji spaja centar hidrocentrale s morem, pronašli su tijelo prvog nestalog, a oko 21.50 u Cavtatu i drugog.

“Oko 14 sati ronioci Javne vatrogasne postrojbe u odvodnom kanalu koji spaja centar HE s morem pronašli su beživotno muško tijelo koje su izvukli na površinu. Očevidom će se utvrditi identitet. Postrojba i dalje traga za ostalom dvojicom”, kazao je tada Pavličević novinarima.

Skinuli dio odjeće i ušli u odvodni kanal

Pavličević je rekao kako je sve ukazivalo da su trojica djelatnika, koji nisu uspjeli izaći iz HE, pred vatrenom stihijom skinuli dio odjeće i ušli u odvodni kanal, zbog čega je fokus pretraživanja bio odvodni kanal, piše Index.

“U tijeku je sanacija požarišta s obzirom da se radi o tunelu dugačkom oko 500 metara. Vatra je izbila na samom kraju tunela. Vatrogasci koji su posebno osposobljeni s posebnom opremom još uvijek gase požarište”, rekao je Pavličević.

Načelnik Pavličević novinarima je tijekom dana rekao da su zaposlenici hidrocentrale bili obučeni kako postupati u slučaju izvanrednih situacija. “Postoje razni planovi evakuacija i zaštitna oprema. Utvrđeno je da pojedini dijelovi zaštitne opreme nedostaju, što znači da su oni uzeli tu opremu i da se njome koriste. Naravno, pitanje je koliko je zaštitna oprema mogla pomoći u ovakvoj situaciji”, naglasio je.

Troje ozlijeđenih

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić rekao je  da su trojica lakše ozlijeđenih djelatnika dovezeni u bolnicu jer su se nagutali dima te su izvan životne opasnosti.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime