Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora podržalo je nacrt strukture nagodbe, prema kojemu bi se uspostavila jednostavna centralizirana holding kompanija usmjerena na održavanje operativne profitabilnosti. Oko 5.700 vjerovnika postali bi njezini dioničari, dok bi se dio dugova otpisao, a grupa refinancirala.

Izvanredni povjerenik Ante Ramljak predstavio je Privremenom vjerovničkom vijeću “Prijedlog restrukturiranja nacrt strukture nagodbe”. Oni su ga podržali i tako izvanrednoj upravi dali “zeleno svjetlo” za nastavak rada na prijedlogu nagodbe.

Naglasio je da će se formirati potpuno nova grupa u obliku holdinga s operativnim kompanijama u koje će se prenijeti imovina zdravog dijela kompanije, oslobođene jamstva i dugova, a bit će u vlasništvu dobavljača, banaka i vlasnika obveznica. Dio dugova, odnosno sve što ostane na staroj organizaciji, na starom Agrokoru, otpisat će se, otvoriti stečajevi i likvidacija, rekao je Ramljak i dodao da će se u iduća tri mjeseca na temelju ovog nacrta utvrditi konačni postupci.

Na pitanje ostaje li ime kompanije, Ramljak je odgovorio da najvjerojatnije neće biti tako. Mislim da bi svi više voljeli da to bude novo ime, ustvrdio je.

Istaknuo je i da se još razgovara o tome koliki bi mogao biti postotak otpisa dugova i postotak povrata duga, javlja HRT.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0