ODZVONILO PROMETOVANJU NA MARJANU Grad objavio nova pravila, kazne do 1.000 kuna

Parkiranje unutar Park-šume Marjan dopušteno je samo na označenim mjestima za parkiranje

Vožnja prometnicama na Marjanu od danas je dopuštena isključivo osobama koje posjeduju važeću vinjetu Javne ustanove Park-šume Marjan te vozilima javnog gradskog prijevoza, dok taksiji, motori i ostala motorna vozila mogu prometovati samo Šetalištem Ivana Meštrovića do rampe na Institutu.


S važećom trajnom ili privremenom vinjetom vozači mogu ući na rampi na Vodovodu, Kašjunima, Institutu te Karinovoj krivini, a broj vinjeta ograničen je za djelatnike Instituta za oceanografiju i ribarstvo na 50, za djelatnike Zoološkog vrta na 10 te za djelatnike RUC Bene na 8, izvijestili su danas iz Grada Splita.

Vlasnici zemljišta na Marjanu imaju pravo na jednu vinjetu, dok osobe s prebivalištem na Marjanu imaju pravo na dvije vinjete godišnje po kućanstvu.

Osobe s invaliditetom s oštećenjem donjih ekstremiteta minimalno 80% također imaju pravo na trajnu vinjetu, a svi korisnici zahtjeve za izdavanje podnose Javnoj ustanovi za upravljanje Park-šumom Marjan.

Privremene vinjete izdaju se posjetiteljima stanara na području Oceanografskog instituta, najviše 5 vozila u jednom trenutku te posjetiteljima stanara na području Sedla za najviše 2 vozila u jednom trenutku.

Čuvari prirode Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan provode nadzor, a sukladno Zakonu o zaštiti prirode kazne za prekršitelje, odnosno osobe koje Marjanom prometuju bez važeće vinjete iznose od 500 do 1000 kuna.Parkiranje unutar Park-šume Marjan dopušteno je samo na označenim mjestima za parkiranje.

Građane i pravne osobe koje ostvaruju pravo na vinjetu pozivamo da u Javnoj ustanovi za upravljanje Park-šumom Marjan podnesu zahtjeve za izdavanjem istih.“Simbolično  na Svjetski dan bez automobila”

Na novosti su reagirali iz Društva Marjan.

“Dragi sugrađani sa zadovoljstvom vas možemo obavijestiti, da su konačno novim zaključkom gradonačelnika, ostvareni svi preduvjeti za smanjenje prometa na Marjanu, na najmanju moguću mjeru.

Simbolično to se dogodilo na svjetski dan bez automobila.

Osim samih osoba s invaliditetom i djelatnika kojima je omogućen pristup plaži za OSI i Benama, više vas na toj dionici neće ugrožavati auta.

Društvo Marjan podržat će svaku odluku Grada Splita koja bude donesena u cilju javnog interesa i zaštite Marjana”, poručili su.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime