ODRŽANA RASPRAVA O PRVIĆU Dio mještana za gradnju marine, dio bojkotirao raspravu

Konzervatori nisu pozvani na skup.

Hoće li se na sjevernoj strani Prvića graditi marina i može li to uz infrastrukturne projekte potaknuti razvoj toga atraktivnog otoka? Danas su o svim tim pitanjima raspravljali Prvićani na radionici održanoj u obližnjim Vodicama. Dio mještana skup je bojkotirao – tvrdeći da je riječ o predizbornoj kampanji, piše HRT.


Otok pun mira i spokoja ili turističke vreve. Pitanje je to koje je podijelilo prvićku zajednicu. Za mnoge mještane – pitanje ostanka na otoku. Osobnu s otočnom adresom ima 400 duša. Većinom u poznoj dobi. “Sve skupa do 50 godina imamo 19 stanovnika”, kaže Damira Škarica. Stoga nema opstanka Prvića, kažu – bez razvoja. I podupiru gradnju marine. Korist je sigurna – potvrđuju i stručnjaci.

No protivnici marine tvrde – riječ je o betonizaciji. Jer cijeli je otok zaštićen kao kulturno dobro. “Današnji skup se nije smio održati, a na skupu koji bi se trebao održati poslije izbora mjesne samouprave – obavezno je trebao biti konzervator”, smatra Srećko Favro, izvanredni profesor Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

No, konzervatori na skup o budućnosti otoka – pozvani nisu. Jer Prvićani još nisu dali zeleno svjetlo tom projektu, reći će organizator skupa, koji priznaje da je i sam potencijalni investitor u marinu. Skup nije razbistrio dvojbe Prvićana. Mnogi otočani na njemu nisu htjeli ni sudjelovati. Poručuju -to je samo kampanja uoči izbora za Mjesni odbor, javlja HRT.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0