ODRŽANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA ŠPORTSKOG DRUŠTVA DES Za predsjednika izabran Edi Ponoš

Dan uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom


Danas u 17 sati, dan uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u maloj dvorani SC Gripe uz poštivanje svih epidemioloških mjera održana je osnivačka skupština Športskog društva osoba s invaliditetom ustanove DES.


“Danas smo ovdje kako bi imali osnovačku skupinu Sportskog društva DES osoba s invaliditetom. Do sada nije nikada organizirana premda je velik broj naših radnika, posebno osoba s invaliditetom, bio uključen u razna športska natjecanja te smatramo da je ovo hvalevrijedan potez. Za predsjednika ovog novog športskog društva predložen je gospodin Edi Ponoš, inače olimpijac, dobitnik mnogih medalja, od kojih je najsjajnija ona koju je dobio na Mediteranskim igrama u Tunisu, a koji je nažalost imao prije nekoliko godina  prometnu nesreću i tom prilikom je od zadobivenih ozljeda postao osoba s invaliditetom.

Zaposlen je u ustanovi DES, inače je dipl. pravnik, radi u službi rehabilitacije, posljednjih godinu dana uključio se u organiziranje druženja osoba s invaliditetom, sportske aktivnosti, iz toga je proizašla ideja da se osnuje športsko društvo osoba s invaliditetom DES.

Danas će ovdje biti nazočni predstavnici naših osnovača, Grada i Županije te ljudi koji su nam pomogli da športsko društvo organiziramo, gospodin Mijo Bakić koji je inače ispred Športskog saveza invalida grada Splita, gospodin Andrija Polić ispred Splitskog saveza športova, ispred Grada Splita gospodin Omazić i Tomislav Đonlić ispred Splitsko-dalmatinske županije”, kazala nam je prije početka skupštine Silvana Grubišić, pomoćnica ravnateljice ustanove DES.

Edi Ponoš zahvalio se što je izabran za predsjednika ovog športskog društva.

“Hvala vam svima što ste me izabrali, što ste došli i podržali ovu skupštinu, ovo je strašno bitno za našu firmu. Cilj ovog športskog društva je osiguravanje jednakih mogućnosti osobama s invaliditetom u svim segmentima društvenog života. Sport igra važnu ulogu u integraciji osoba s invaliditetom u društvu, a to je ono na čemu svi moramo ustrajati jer uključivanjem osoba s invaliditetom u sportske aktivnosti prelazi se iz pasivnog dijela društva u aktivni. Sport daje sposobnost i zdravlje koji je osnovni aspekt djelovanja, osobe koje se bave sportom postaju odgovorne prema sebi i prema životu i takvim pristupom lakše savladavaju sve prepreke i radne obveze, tu prvenstveno mislim na sebe jer sam sve to prošao.

Što se tiče naše ustanove za rad i rehabilitaciju osoba s invaliditetom sa sportskim aktivnostima kroz povijest, sudjelovali su na mnogim natjecanjima i sportskim aktivnostima u malom nogometu, kuglanju i drugim sportovima”, kazao je Ponoš.

Kazao je i da je DES proslavio 70 godina postojanja, a istaknuo je što im je cilj u budućnosti.

“Cilj je osnovati klubove za mali nogomet, kuglanje, stolni tenis, pikado, te sudjelovati na natjecanjima i državnim prvenstvima”, kazao je Ponoš.

Moja reakcija na članak je...
Vau
5
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime