Hrvatska turistička zajednica i ove godine predstavlja hrvatsku nautičku ponudu na sajmu BOOT, jednom od najvažnijih europskih nautičkih sajmova, koji se ove godine održava u 50. izdanju u Düsseldorfu od 19. do 27. siječnja. Hrvatski štand, u sklopu kojeg svoju ponudu predstavlja ukupno 10 suizlagača, obišao je i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

– Hrvatska zbog vrlo kvalitetne i očuvane resursne osnove na međunarodnom tržištu zauzima poziciju jedne od najpoželjnijih nautičkih destinacija. Riječ je o proizvodu kojeg intenzivno promoviramo, kako u vrijeme glavnog dijela turističke godine, tako i za razdoblja pred i posezone. Kao podršku charter kompanijama i njihovim aktivnostima vezanima uz rani booking proveli smo veliku online kampanju na temu nautičkog turizma na tržištima Njemačke, Austrije, Velike Britanije, Češke, Poljske, Italije, Švedske, Francuske i Slovenije“ – kazao je direktor Staničić, dodavši kako u organizaciji HTZ-a slijede nastupi na nautičkom sajmu BOOT koji se u ožujku održava u austrijskom Tullnu te na sajmu Interboot koji se u rujnu održava u njemačkom Friedrichshafenu, a tu je i poslovna radionica u Southamptonu.

Na sajmu će se održati sastanak s predstavnicima sektora nautike ADAC-a, u suradnji s kojima je i odrađena online kampanja nautičkog turizma. Direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj Romeo Draghicchio također će se susresti i s partnerima iz Savezne Pokrajine Sjeverne Rajne-Vestfalije na temu promotivnih aktivnosti te jačanja avio prometa iz tog dijela Njemačke.

Istaknimo kako je u 2018. godini u segmentu nautičkog čartera zabilježeno 479 tisuća dolazaka i 3,2 milijuna noćenja, što predstavlja rast od 1 posto. Gledano prema županijama, najveći broj noćenja u nautičkom charteru 2018. zabilježen je u Splitsko-dalmatinskoj županiji (udio županije u noćenjima nautičkog čartera iznosi 44%), zatim slijede Zadarska (udio 21%) i Šibensko-kninska županija (17%).

Tijekom prošle godine s tržišta Njemačke ostvareno je više od 70 tisuća dolazaka i oko 530 tisuća noćenja u nautičkom čarteru, što ovu zemlju pozicionira na prvo mjesto po turističkom prometu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime