Hrvatska je u srijedu zabilježila rekordnih 748 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 3.210. Među njima je 441 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 27 pacijenata. U protekla 24 sata testirano je 6.448 osoba.

Geografska distribucija novih slučajeva COVID-19 po županijama

U dvotjednom razdoblju od 6.10.-12.10. sve županije zabilježile su novooboljele slučajeve bolesti COVID-19. Najviše novooboljelih bilježi Grad Zagreb, a slijedi Splitsko-dalmatinska županija te Zagrebačka županija.

Izvor: koronavirus.hr

Najmanje novooboljelih zabilježeno je u Istarskoj i Šibensko-kninskoj županiji. Najveću 14-dnevnu stopu ima Krapinsko-zagorska županija, a slijede je Ličko-senjska i Vukovarsko-srijemska županija.

Istra jedina “zelena” u Europi

Zanimljivo, upravo je Istarska županija ja COVID karti Europe završila obojena zelenom bojom. Naime, na stranicama Ministarstva vanjskih poslova kraljevine Belgije mogu se pronaći detaljne informacije o tome kakvo je epidemiološko stanje u pojedinoj državi, što je moguće pregledati i na interaktivnoj mapi. Samo je jedna regija u Europi u zelenom, a to je područje Istarske županije.

Izvor: Diplomatie.belgium.be

Kako je navedeno u tumaču, zelena boja znači da se unutar toga područja može putovati bez ikakvih ograničenja. Sve ostale države i regije označene su crvenom bojom (označava nemogućnost putovanja) i narančastom bojom (može se putovati uz dodatan oprez). Također, povratak iz crvenih područja podrazumijeva testiranje i karantenu, a iz ostalih ne.

Tako svi oni koji se vraćaju iz Istre u Belgiju ne moraju priložiti negativan test na koronavirus…
Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime