Obitelj dr. Paola Carića poklonila je Općini Jelsa klavir “Germania” koji je njegova majka davne 1919. godine donijela iz Trsta. Iz Općine Jelsa zahvalili su na ovoj predivnoj gesti, naglašavajući kako se radi o neprocjenjivoj vrijednosti za Jelšane.

Ispričali su priču o dolasku majke Paola Carića u njihovo malo mjesto.

– Svaki predmet ima svoju priču, pogotovo ako je dio jedne obitelji, tj. generacija te obitelji.

Davne 1918.godine, nakon završetka I. svjetskog rata u našu ubavu varošicu Jelsu, doputovala je djevojka iz Trsta imena Paola sa svojom prijateljicom, u posjet obitelji Huljić. Šetajući Jelsom, prolazila je pored tadašnje „Četonice“ iz koje su dopirali predivni zvukovi glasovira. Kao veliku ljubiteljicu glazbe zainteresiralo ju je tko u ovako malom mjestu tako lijepo svira. Znatiželja je bila velika, pa je ušla u „Četonicu“ i tom prilikom ne sanjajući, upoznala budućeg svekra. Oca njenog supruga profesora Ćire Carića, koji je živio i radio u Dubrovniku (Ulica na Lapadu nosi njegovo ime). Već slijedeće godine, 1919., iz Trsta je donijela klavir „Germania“, koji od tada krasi dom obitelji Carić. (Dubrovnik, Jelsa)

Paola i Ćiro roditelji su pok. dr. Paola (Pavla) Carića, kojeg većina otočana itekako pamti kao vrsnog liječnika, oca dr. Dina Carića, koji je svoj život također posvetio medicini na svom otoku.

Početkom ove godine obitelj dr. Paola (Pavla) Carića poklonila je Općini Jelsa klavir „Germania“ čija je vrijednost neprocjenjiva, budući je dio povijesti jedne obitelji, a uz to i samog mjesta Jelse.

Ovim putem se zahvaljujemo svim članovima obitelji pok. dr. Paola (Pavla) Carića, što su dio obiteljskog blaga ostavili na uživanje svim stanovnicima Jelse, Općine Jelsa i budućim generacijama – poručili su iz Općine Jelsa.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime