U Obrovcu je u četvrtak navečer pronađeno tijelo Veronike Pecolaj, koja je kao medicinska sestra radila u ordinaciji doktora Gorana Jusupa– prenosi Dnevnik.hr.

Neslužbeno, djevojka se ugušila hranom, no čeka se službeni obdukcijski nalaz. Na informativnom razgovoru u policiji bio je liječnik koji je, kako se doznaje, djevojci pokušao pomoći. Na vratima stana u petak ujutro bile su policijske trake, ispred zgrade policijski automobil, a na ulicama Obrovca šokirani građani.

– Evo sad sam u trgovini i žena govori kako je šokiralo – kazala je Kata iz Obrovca.

– Zakazale su sve institucije, ova drama se odvija godinama i nitko ništa nije poduzeo po tom pitanju – dodao je Dragan.

Za sinoćnju dramu, policija doznaje u kasnim večernjim satima.

– Nešto iza 22:10 policija je zaprimila dojavu da je u stanu ženskoj osobi u dobi od 26 godina pozlilo, na mjesto događaja upućeni su policijski službenici i djelatnici Hitne medicinske pomoći, te je u 23:08 konstatirana smrt ženske osobe – kazala je glasnogovornica PU Zadarske Ivana Grbin.

Dnevnik neslužbeno doznaje da policija isključuje nasilnu smrt. A kako je djevojka preminula, još nije poznato. Što se točno dogodilo sinoć u Obrovcu, na drugom katu, u stanu doktora Jusupa, utvrdit će policijska istraga. I obdukcija. Koju će u subotu u Splitu provoditi splitski liječnici.

Doktor Jusup u Obrovcu je, kao liječnik, radio 22 godine.

– A što se tiče Jusupa, Jusup kao doktor, kao dijagnostičar, odličan – kazao je njegov pacijent Ivan.

Licenciju za rad HZZO mu je oduzeo nakon priloga u emisiji Provjereno. Jer, ispostavilo se, njegova pomoćnica bila je lažna medicinska sestra. Bez završene škole za posao koji je obavljala. Bilo je to prije osam mjeseci, kada je i zatvorena ordinacija u Obrovcu.

Od tada, o 470 pacijenata dvaput u tjednu skrbi liječnica iz obližnjih Jesenica.

– To je jako nezgodno, i kad je liječnik radio, vi ste morali čekati u redu. Sad zamislite kakva je situacija kad liječnik dolazi utorkom i četvrtkom. Ustvari, liječnik je osoba s kojom stvorite neki odnos, on postane prijatelj, osoba od povjerenja – kazao je županijski vijećnik Mosta Ivan Matić.

I dok liječnik u jednoj smjeni u Obrovcu radi, još uvijek se traži liječnik koji bi popunio radne sate u drugoj smjeni. Nedavno je okončan i treći natječaj, bez kandidata. Iz Doma zdravlja Zadarske županije tek poruka – i dalje ćemo raspisivati natječaje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime