Podijelite

Šibenska policija za ovaj vikend najavila je još jednu pojačanu akciju u prometu, ovaj put usmjerenu na takozvane četiri glavne ubojice u prometu, prenosi ŠibenikIN.

Akciju će policija provoditi u danima vikenda, posebno u noćnim satima, dakle s petka na subotu i sa subote na nedjelju, a posebno će paziti na to jesu li vozači pod utjecajem alkohola, voze li prebrzo, koriste li vozači i putnici u automobilu sigurnosni pojas i pričaju li vozači na mobitel tijekom vožnje. Naime, statistika pokazuje da su upravo ove četiri stavke glavni uzroci najtežih prometnih nesreća.

– U nadzor prometa tijekom ovog vremena će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno pokazuju, kao ugrožene u pogledu činjena težih prometnih prekršaja, koji su najčešći uzroci najtežih prometnih nesreća – poručili su iz šibenske policije i još jednom upozorili vozače da poštuju zakon o sigurnosti prometa na cestama, jer tako značajno doprinose, kako osobnoj, tako i sigurnosti drugih sudionika u prometu.Podijelite