Dosadašnji tijek siječnja pamtit ćemo po prvoj zimi. O tome koliko je bilo bure najbolje svjedoči podatak da su u prvih deset dana siječnja u Splitu u svim danima zabilježeni olujni udari bure. Temperature zraka su bile niže od prosjeka za dio godine. Nakon sunčane subote uslijedila je promjenjiva nedjelja, a ponedjeljak će biti promjenjiv samo u početku.

Sredinu tjedna obilježit će ponovno stabilno i hladnije vrijeme, a prema kraju tjedna bit će toplije, ali uz jugo i kišu.

Danas ujutro oblačno povremeno uz kišu, u planinama i snijeg, a snijega će biti i u višim predjelima Zagore. Oborine će tijekom jutra prestati, a tijekom dana će se djelomično razvedriti. Zapuhat će tramontana koja će na moru povremeno biti jaka. Navečer podno Biokova jaka bura. Jutro prohladno, a danju zamjetno toplije nego u nedjelju s najvišim dnevnim temperaturama većinom od 7 do 14°C.

Utorak će biti pretežno vedar. Puhat će umjerena do jaka tramontana, ujutro s mogućim olujnim udarima, slabit će brzo tijekom dana. Jutro hladno, u Zagori s mrazom. Najviše dnevne temperature u Zagori od 2 do 5°C, uz obalu i na otocima od 5 do 10°C.

U srijedu pretežno vedro. Ujutro tiho, danju će zapuhati slabo do umjereno jugo. Jutro hladno s umjerenim mrazom u Zagori. Danju bez veće promjene ili neznatno toplije u odnosu na utorak.

Četvrtak već od jutra donosi jače naoblačenje pa će biti pretežno oblačno, tek ponegdje uz slabu kišu. Puhat će umjereno do jako jugo. Od jutra toplije, najviše dnevne temperature od 7 do 13°C.

U petak pretežno oblačno uz čestu kišu. Ponegdje će do kraja dana pasti preko 20 litara kiše po kvadratnom metru. Jutro osjetno toplije, danju većinom od 8 do 14°C.

Subota također donosi vrlo promjenjivo vrijeme s čestom kišom. Snijeg samo u najvišim planinama. Dominantno će puhati jugo. Temperature bez veće promjene u odnosu na petak.

Promjenjivo će biti i u nedjelju, a snježna granica u planinama mogla bi se spustiti na oko 1000 mnv. Bit će neznatno svježije u odnosu na subotu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime