Iz JU Park-šume Marjan danas su izvijestili o novom slučaju vandalizma s Marjana. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Vandalizam po Marjanu se, nažalost, nastavlja, ovaj put je stradala klupa kraj crkve sv. Nikole, rastavit ćemo je i odnijeti na popravak, no valja podsjetiti da se brojne klupe upravo obnavljaju novcem projekta “Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti” te da nastavkom ovakvih uništavanja sve skupa gubi smisao.

Sustav gospodarenja, upravljanja, održavanja Marjana je dosta složen, što zbog vlasničkih odnosa što zbog nadležnosti nad pomorskim dobrom ili pravima koncesionara, stvari u kojima odlučuje Županija, Grad ili JUPŠM

Izvanredna situacija je unijela i dodatne komplikacije zbog odgovornosti za koje je zakonski odgovoran Civilni stožer Grada Splita, gdje JUPŠM nema nikakve kontakte s izvođačem ili pak projekt “Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti” u kojem su kreatori prema EU fondovima u projektu upisali da će Grad stajati iza velike većine ugovaranja izvođača.

Znamo da je građaninu u svim situacijama oko Marjana za sve najjednostavnije prozvati JUPŠM, iako su mnoge od situacija izvan naše ovlasti. Nema sumnje da će nas se za par dana već pitati zašto ona klupa nije tamo.

No čak i u naizgled jednostavnoj komunalnoj djelatnosti održavanja, stvari su razdijeljene tako da dio kupališta (uglavnom južnu stranu) održavaju Splitska kupališta, dio koncesionari, sjeverni dio Marjana uglavnom JUPŠM, a da su vlasnici privatnih parcela zaduženi za svoje.Eto, utoliko smo i prije neki dan putem društvenih mreža prozvani (uz puno komentatorskih otrovnih strelica) da iznesemo smeće s lokacije koja je zapravo – privatna parcela, i za što je vlasnik zapravo trebao obavijestiti Kotar ili Čistoću.

Da, ponekad je lakše to učiniti nego se raspravljati i evo učinili smo, no dobro je znati da JUPŠM nije uvijek prava meta za svaku strelicu” – stoji u današnjem priopćenju.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime