Kako smo ranije izvijestili, na području županije danas su evidentirane 104 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 37, Hvara 1, Imotski 4, Kaštela 10, Omiša 1, Sinja 12, Solina 6, Trilja 8, Trogira 2, Vrgorca 1, Dicma 4, Dugopolja 1, Hrvaca 2, Marine 1, Muća 3, Otoka 3, Podbablja 2, Podstrane 4, Segeta 1 i Zagvozda 1 osoba.

Prvi put od početka pandemije na širem sinjskom području broj novih slučajeva prešao je 30. Pri tome već danima Sinj bilježi najveći broj novooboljelih, a danas mu se s 8 novih slučajeva približio Trilj.

Iz košućkog župnog ureda poslana je obavijest za javnost.

“Zbog novonastale epidemiološke situacije do daljnjeg se odgađa župni vjeronauk za sve uzraste te probe zborova – kako dječjeg tako i župnog. O početku istih na vrijeme ćete biti obaviješteni” – stoji u aktualnoj obavijesti.Podsjetimo, Trilj je zadnjih dana spomenut od strane Stožera civilne zaštite SDŽ i to u kontekstu pojave zaraza koja se povezuje uz otvaranje nogometnog igrališta u Košutama 1. listopada 2020. Takve je teže jučer za Dalmacija Danas oštro odbacio triljski gradonačelnik Ivan Šipić, no načelnik Stožera civilne zaštite Grada Trilja Ivan Bugarin nije ih ni potvrdio ni demantirao.

GRADONAČELNIK TRILJA LJUT “Netko laže da je otvaranje igrališta u Košutama krivo za zarazu. Samo je jedna osoba pozitivna”

– Kao načelnik Stožera nemam takve podatke, nego epidemiološka služba u Splitu. Oni imaju više informacija u odnosu na kontakte koje obrađuju. Mi nemamo uvod u ime i prezime pozitivnih osoba.

Nije mi poznato jesu li osobe pozitivne na COVID-19 s područja Trilja bile nazočne na otvaranju igrališta u Košutama.

Dakle povezanost ne mogu potvrditi ni demantirati, no činjenica je da je broj pozitivnih porastao u tom kvartu. Je li to povezano s otvaranjem, nije mi poznato – kazao nam je Bugarin.

Komentirao je i aktualnu epidemiološka situacija u Trilju.

– Mogu reći da je zadovoljavajuća s obzirom na situaciju u županiji i državi. Dnevno imamo po 3-4 slučaja, a to nije ekspanzija. U osnovnoj školi imamo dva razreda u samoizolaciji koji se u ponedjeljak vraćaju normalnoj nastavi. Bilježimo lagan porast, kao što se događa drugdje. Ništa alarmantno ni zabrinjavajuće – kazao nam je u petak šef triljskog Stožera.


Moja reakcija na članak je...
Vau
5
Haha
9
Hagić
7
Hmmm
8
Plač
8
Grrr
7
Molim?
5

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime