Ovog petka, 16. listopada, mjesni odbori s područja Grada Omiša te gospodarski subjekti poslovne zone Zakučac organiziraju novi prosvjed.

Prosvjed je to podsjetimo zbog najavljenog zatvaranja ceste Zakučac-Omiš, a održat će se na pješačkom prijelazu u Omišu, te će trajati oko desetak minuta.

Organizatori prosvjeda ponovno apeliraju na nadležne i na Hrvatske ceste d.o.o. kako će najavljeno zatvaranje ceste stvoriti im ogromne životne probleme. Najavljuju kako će to stvoriti probleme i školama, vatrogascima, ambulanti i hitnoj pomoći te da je moguće da će doći do otkaza u spomenutoj poslovnoj zoni, poručili su.

OMIŠ NA NOGAMA Održan prosvjed usprkos kiši: “Osjećamo se izigrano, nitko nas nije pozvao na sastanak”

Župan Blaženko Boban kazao je na jučerašnjoj Županijskoj skupštini da je Ravnatelj Hrvatskih cesta d.o.o. Josip Škorić došao je na njegovo traženje na sastanak te je pokušao pronaći rješenje za djecu koja idu u školi i ljude koji rade u poslovnoj zoni Zakučac.

– Niz je tu privrednih subjekata koji su sada u problemu. Hrvatske ceste su obećale da će pronaći neko rješenje u narednih deset dana od sastanka prije nekoliko dana. Kazali su da će građanima prezentirati to rješenje te da će onda odlučiti hoće li se uopće zatvarati ta prometnica u ovom trenutku. Mi idemo sačekati što će Hrvatske ceste odlučiti i predložiti, ima više varijanti, ali ne želim ih sada u javnosti još iznosit.Uglavnom je dogovoreno, neće biti zatvaranja dok se ne pronađe rješenje za te građane koji će u narednim mjesecima biti u problemu zbog prometne nepovezanosti – kazao je te je nadodao u nastavku:

– Moramo shvatiti, nitko od vas ne bi potpisao radove, a da je u tom trenutku promet dovija „Brnistrom“. To je vrlo opasno i iz sigurnosnih razloga to se neće dogoditi. Tako da, vjerujem da će se pronaći neko rješenja za dobrobit građana, ali i da će se riješi problem „Brnistre“ – upozorio je župan.

Mitrović Nikšić i Boban o “Brnistri”: “Idemo sačekati što će Hrvatske ceste odlučiti i predložiti, ima više varijanti”

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime