Novi detalji o skandalu koji je zaprepastio hrvatsku javnost; evo prvih reakcija iz Pjongčanga

Navodno se izbornik hrvatske nordijske reprezentacije Zoran Skender vratio u Hrvatsku te sa sobom ponio i servisnu garnituru pa je Crnković onemogućen nastup

U medijima se pojavila informacija da se izbornik hrvatske nordijske reprezentacije Zoran Skender vratio u Hrvatsku te da je sa sobom ponio i servisnu garnituru pa je Krešimir Crnković onemogućen pripremiti skije za predstojeću trku. Crnković tvrdi da je došlo do nesporazuma te da ipak namjerava nastupiti na maratonskoj utrci i to sa posuđenim skijama za klasični stil i novim serviserom, piše tportal.hr.


– Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski skijaški savez nisu u potpunosti bili upoznati s mojim problemima i planovima glede te utrke na 50 kilometara, ali smo tijekom današnjeg dana sve razjasnili te ćemo probati riješiti pitanje skija i servisera za mazanje skija. Prijava je do petak popodne, imamo cijeli dan za pripremu i nadam se da će se suituacija pozitivno riješiti – kazao je Crnković koji je izvorno biatlonac, no u Pjongčangu je nastupio u skijaškom trčanju.

Šef Misije Hrvatskog olimpijskog odbora u Pjongčangu Damir Šegota kazao je kako su bili neugodno iznenađeni medijskim napisima, a pogotovu onima u kojima se navodi da je izbornik hrvatske nordijske reprezentacije Zoran Skender svojevoljno napustio Južnu Koreju s opremom.

– Mi u Misiji smo bili neugodno iznenađeni medijskim napisima da je hrvatski trener napustio ZOI bez dopuštenja jer to apsolutno nije točno. Prvo treba naglasiti da je team laeder ili izbornik u svakom sportu na ovim Igrama odgovoran za nastupe svakog od svojih sportaša, a Misija HOO-a je obvezna osigurati logističku potporu za njihov nastup, kako u pripremi, tako i dolasku i odlasku sportaša. Ja sam prije nekoliko dana dobio upit od glavnog trenera nordijske reprezentacije Skendera o ranijem odlasku s Igara s obzirom da su, prema njegovim riječima, hrvatski nordijci okončali svoj nastup – relao je Šegota.

– Prvotni plan je bio nastupiti i u ekipnom sprintu, a bilo je predviđeno i da Crnković ide na 50 kilometara. No, ekipni muški i ženski sprint je otkazan zbog ozljeda ili drugih razloga, a prema izjavi Skendera, nije bio predviđen ni nastup Crnkovića, te sam Skenderu omogućio rani odlazak kući jer nije bilo razloga da ostane – Šegota je objasnio da se očito radi o nedostatku komunikacije, piše tportal.hr.

– Vjerojatno je problem nastao u tom jer je Crnković razmišljao hoće li nastupiti, a Skender je zaključio da ipak neće. Očigledno postoji manjak komunikacije unutar tog sporta ili unutar Saveza koja je kulminirala ovako neželjenom situacijom – dodao je šef misije.Šegota je Crnkoviću zajamčio svu potrebnu pomoć kako bi nastupio na 50 kilometara.

‘Ja sam Crnkoviću, s obzirom da još postoji rok za prijavu na utrku na 50 kilometara, ponudio pomoć, pronašli smo servisera koji će mu raditi skije, ali je veći problem što on nema skije za trčanje klasičnim načinom. Pokušavamo riješiti situaciju i tijekom današnjeg dana ćemo ili kupiti ili posuditi skije, pa će Crnković moći nastupiti’, zaključio je Šegota.Crnković je u utrci na 15 kilometara slobodnim načinom zauzeo vrlo dobro 47. mjesto, dok je u skiatlonu bio 53, piše tportal.hr.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0