Istraga likvidacije Karmelina Fistanića, 38-godišnjaka ubijenog sa šest metaka kod Omiša 9. studenog prošle godine, nastavljena je istim tempom i nakon uhićenja trojice osumnjičenih za taj zločin. Ispituju se svi svjedoci, od karakternih (ljudi koji su posvjedočili o životu Karmelina Fistanića), preko onih koji su vidjeli kretanje ubojice nakon same pucnjave.

Počinitelj je naime došao do Volkswagen Pola zaustavljenog kod skretanja za Brzet, gdje se Karmelino zaustavio sa svojom djevojkom, te je u njega ispalio šest metaka.

Svi su pogodili u glavu i vrat, tako da je nesretni muškarac preminuo u roku od nekoliko sekundi. Nevjerojatno, V.J. (39) koja se nalazila na mjestu suvozača prošla je srećom samo s lakšom ozljedom: no i nju je pogodio metak! Jedno streljivo je naime pogodilo u lijevu nadlakticu, ali nije imalo više probojne snage pa je ženi od tog udarca nastao hematom!

Nakon ubojstva je vozač, koji je pratio Volkswagen, pobjegao motorom Yamaha T-max prema centru Omiša, a potom skrenuo prema Gatima. Brojni su svjedoci vidjeli gotovo suludu vožnju snažnog Yamahinog maxi-skutera – iako je cesta bila skliska od kiše, vozač je upravljao nevjerojatno brzo, ulazeći u “škare”, zanoseći motor, bez iti jedne pogreške, piše portal 24sata.

To ide u prilog teoriji da je ubojica bio upravo osumnjičeni Stipe Ringwald (48), zbog čega se nalazi u istražnom zatvoru, kao nekadašnji motociklistički prvak. Istražitelji još čekaju detaljno vještačenje pronađene Yamahe, ali i odjeće koja je oduzeta prvenstveno od Ringwalda. Na motoru su naime pronađeni tragovi krvi Karmelina Fistanića, iako je Yamaha otkrivena koji dan kasnije na splitskom Pazdigradu.A povezali su je s Ringwaldom prateći snimke nadzornih kamera (vremenski unatrag, tako su inspektori počeli pregledavati sve snimke u okolici Pazdigrada, kao i one u Omišu, kako bi utvrdili kretanje vozača Yamahe te su došli do dvojice suosumnjičenih), gdje su ugledali i Jerka Pirića (35) te Vladu Zolotu (47). Prema prijavi, Pirić je pozvao Ringwalda kao izvršitelja ubojstva, dok je Zolota pružio “logističku” podršku.

Čeka se i telekomunikacijsko vještačenje koje bi trebalo pokazati međusobnu komunikaciju trojice osumnjičenih, smatraju istražitelji, koji su samo od Zolote oduzeli 12 mobilnih uređaja (?!), a od sve trojice preko 20 mobitela!

Iako se konkretni motiv u prijavi pa niti istražnom zahtjevu ne spominje, dvije su teorije koje se međusobno preklapaju: Pirić je ostao dužan novac Fistaniću iz ranijeg posla, zbog čega je ovaj pokrenuo parnicu te pokušao kazneno prijaviti bivšeg partnera, kao i da se Karmelino namjeravao (s tim novcem) okušati u novom poslu, distribuciji aparata na sreću, javlja portal 24sata.


1 KOMENTAR

Comments are closed.