Za vrijeme jutrošnjeg neverina na području Stobreča, u kojem je u pola sata palo 17 litara kiše po kvadratnom metru, u stobrečkoj vali došlo je do incidentnog prelijeva fekalnih voda u more.

Nesnosan smrad širi se stobrečkom uvalom, a situacija se ponavlja godinama i to svaki put kada padne obilnija kiša.

– Kakvu poruku šaljemo građanima Stobreča, ali i samim turistima kojih još ima? Kao što se može vidjeti na snimci koju sam snimio, pojavio se pravi vodoskok govana. Ovakve situacije se ponavljaju čak i ljeti i nešto bi hitno trebalo napraviti – kaže nam Ante iz Stobreča.

Nadležne službe kažu da je problem to što je 70 posto domaćinstava ilegalno spojilo oborinske vode na kanalizacijski sustav. Zbog toga kod svakih obilnijih oborina pumpa u parku ne uspijeva ispumpati oborinske i fekalne vode prema Stupama nego se aktivira incidentni preljev u stobrečkom plićaku.

Za vrijeme oseke incidentni preljev ne dopire čak ni do mora, a sustav je napravljen za vrijeme izgradnje Eko Kaštelanskog Zaljeva.

U Gradu su svjesni problema i najavljuju rješavanje ovog problema u 2020. godini, među ostalim, redovitim ophodnjama komunalnih radara koji će ilegalno priključenim domaćinstvima naplaćivati kazne.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime